Swiergotek i Nimfa
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Swiergotka Seledynowa i nimfa
Swiergotek i Nimfa
Witam, chciałbym sie dowiedziec czy moge trzymac nimfe i swiergotka seledynowego w jednym pokoju ale w odzielnych klatkach? i czy nie beda sie nawzajem atakowac podczas lotow po pokoju? Dodam ze oba ptaki sa tylko troszeczke oswojone.
Pozdrawiam.
Dawid
Pozdrawiam.
Dawid
- Boguśka
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
Dlatego,że jak poczytasz forum to się dowiesz ,że najlepszym partnerem dla nimfy jest nimfa a dla świergotka świergotka.Oczywiście trzymać możesz tylko czy wszyscy będą zadowoleni czy tylko Ty?
-
- Ptaki które hoduję: Swiergotka Seledynowa i nimfa
Wiem, ze inny gatunek nie jest odpowiednim towarzyszem, ale musialem wziasc nimfe, poniewaz znajomy chcial ja oddac do sklepu i zrobilo mi sie szkoda ptaszka ze bedzie musial znow tam wrocic wiec wziolem go do siebie. A tez nie mam zamiaru oddawac mojego swiergota :) Chcialem tylko wiedziec czy sie nie po zabijaja. Dziekuje bardzo za pomoc :)
- El.
- Ptaki które hoduję: Rozelle białolice, faliste, Świergotki Seledynowe, Nimfy, gołąbki diamentowe
Zdecydowanie będzie trudniej oswoić Papugi, ale jeśli chodzi czy można je puszczać po pokoju to myślę, że tak że zaklimatyzują się do Siebie.. 

Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.