Dwie papugi tej samej płc w jednej klatce - PILNE
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Wanil0wa
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta
Dwie papugi tej samej płc w jednej klatce - PILNE
Witam.
Od razu chce przeprosić jeżeli napisałam w złym dziale.
No więc od pół roku jestem właścicielka 1,5 rocznej aleksandretty obrożnej (hodowana była w wolierze zewnętrznej ) i postanowiłam dokupić jej towarzystwo (tym razem ręcznie karmione). No i tu zaczyna się mój problem, odnośnie tego jeżeli dokopie drugą papugę i okaże się że będzie tej samej płci to gdy podrosną nie będzie walki o terytorium ? A i od razu chce się upewnić czy klatka o wymiarach 87 x 57 x 125 (dł x szer x wys) będzie na pewno odpowiednia dla dwóch papug ?
PILNIE proszę o odpowiedz ponieważ, nie wiem czy rezerwować papugę.
Pozdrawiam.
Od razu chce przeprosić jeżeli napisałam w złym dziale.
No więc od pół roku jestem właścicielka 1,5 rocznej aleksandretty obrożnej (hodowana była w wolierze zewnętrznej ) i postanowiłam dokupić jej towarzystwo (tym razem ręcznie karmione). No i tu zaczyna się mój problem, odnośnie tego jeżeli dokopie drugą papugę i okaże się że będzie tej samej płci to gdy podrosną nie będzie walki o terytorium ? A i od razu chce się upewnić czy klatka o wymiarach 87 x 57 x 125 (dł x szer x wys) będzie na pewno odpowiednia dla dwóch papug ?
PILNIE proszę o odpowiedz ponieważ, nie wiem czy rezerwować papugę.
Pozdrawiam.
Wg mnie klatka jest OK, mam trochę większą, ale to to są stosunkowo małe ptaki.
Mam dwie aleksy.
Mam dwie aleksy.
Witam,jestem nowy na forum, podepnę sie do tematu poniewaz mam podobny problem, posiadam samca aleksy obrożnej ma 3 miesiące jest oswojony, za tydzień zabieram od kolegi tez samca tylko ze ma 1,5 roku i nie jest oswojony i moje pytanie brzmi czy ten dziki oswoi sie przy tym drugim czy nie?
Czemu? Nie będzie malpowac po koledze? Przekona sie ze czlowiek krzywdy nie zrobi
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Tak nie zawsze jest, czasami ten oswojony dziczeje bo ma partnera i nie potrzebuje ludzi, czasami nowy obserwując starego sie oswaja, na dwoje babka wróżyła 

- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
U mnie oswojony paput (Rudosterka) przestał się ze mną kolegować pod wpływem "dzikiejj dziewczyny".
jak chcesz drugą kup tylko ręcznie karmioną; dwa samce bez samicy nie powinny walczyć o terytorium (nie mają dla i o kogo)
Gdybym miał tę wiedze trzy lata temu nie kupił bym "zestawu dwóch" dzikusów
jak chcesz drugą kup tylko ręcznie karmioną; dwa samce bez samicy nie powinny walczyć o terytorium (nie mają dla i o kogo)

Gdybym miał tę wiedze trzy lata temu nie kupił bym "zestawu dwóch" dzikusów