Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Ja też!! ja też!! nareszcie mi się udało!! i to w ciągu zaledwie jednego dnia!! znalazłam sposób żeby je oswoic!mario8680 pisze:Olek w koncu zjadl cos odemniemoze nie do koca ode mnie z reki ale z takiej dlugiej wykalaczki.dobre i to i jakis tez pomysl bo tak to wcale nie chcial podejsc od strony tej gdzie siedzialem wiec na dlugiej wykalaczce nabilem kawalek jablka i w koncu sie przelamal!!!! i potem juz nie mial z tym problemu raz za razem sciagal ladnie jablko z patyczka.w koncu jest dopiero od srody wiec to taki "moj maly Sukces"
No właśnie chciałam jedno potem wykasowac , ale nie wiedziałam za bardzo jak mam to zrobicKrysia- pisze:ewelka686, moje gratulacje![]()
Tak się ucieszyłaś, taką miałaś radochę że dwa razy ten sam post z tym samym zdjęciem nam tu wsadziłaś![]()
Bądź tak dobra i zdradź ten sposób
Po kilku godzinach , pomyślałam sobie że jak zabiore im jedzenie z klatki , to jeszcze szybciej się oswoją , i miałam recje . Wode też piły prosto ze szklankiKrysia- pisze:ewelka686, moje gratulacje![]()
Tak się ucieszyłaś, taką miałaś radochę że dwa razy ten sam post z tym samym zdjęciem nam tu wsadziłaś![]()
Bądź tak dobra i zdradź ten sposób
Nie podawaj "ludzkiego" jedzenia, bo skutecznie w ten sposób skracasz ptakom życie. Na kosmetyki też uważaj - mogą być toksyczne dla nich a nawet nie zauważysz, kiedy coś dziobną i zjedzą. W pokoju gdzie są ptaki nie powinno się w ogole używać dezodorantów, lakierów do włosów itd.ewelka686 pisze:i sobie dreptają po jakieś smakołyczki , ostatnio piły fante ze szklanki , wyjadły ciasto
Nie....w klatce też mają...ale same już wolą przyleciec na ręke i z niej wyjadac , tam akurat są kredki i kilka odżywek do włosów(szczelnie zamknięte) no i te patyczki , nie używam w tym pokoju perfum itd.to tylko tam stoi . Jedzenia im nie podaje , same poprostu wyjadły , ściślej - troche poskubały , chyba każda papuga kiedyś komuś coś wyjadła.haaszek pisze:Do jedzenia mają dostęp tylko wtedy, kiedy je karmisz ze szklanki czy z ręki? Nie mają jedzenia w klatce?Nie podawaj "ludzkiego" jedzenia, bo skutecznie w ten sposób skracasz ptakom życie. Na kosmetyki też uważaj - mogą być toksyczne dla nich a nawet nie zauważysz, kiedy coś dziobną i zjedzą. W pokoju gdzie są ptaki nie powinno się w ogole używać dezodorantów, lakierów do włosów itd.ewelka686 pisze:i sobie dreptają po jakieś smakołyczki , ostatnio piły fante ze szklanki , wyjadły ciasto
Nie ma nic takiego . od kąd u nas są pierwszy raz coś podjadły , owoców i warzyw mają dużo , jabłuszka jedzą z ręki , a reszte , kiwi , mandarynki , banany itp. mają w klatce. Orzeszki też z ręki , kolby mają w klatce , winogrona uwielbiają .Boguśka pisze:Tak i jak jest to sporadycznie przez nieuwage to trudno,ale w pokoju gdzie latają papugi powinnaś unikać zostawiania ludzkiego jedzenia by takich podskubań było jak najmniej.Możesz za to z powodzeniem podkładać im różne soki(naturalne) w szklaneczkach i warzywa i owoce.Tylko jak zaczną to roznosić po mieszkaniu to bardzo szybko przestanie Ci się to podobaćGeneralnie trzeba się zastanowić co w pokoju może stanowić dla papug zagrożenie i to wyeliminować by później nie mieć żalu że się coś przeoczyło
Winogrona sprzedawane w sklepach są często silnie zabezpieczne przed psuciem, więc moga być niebezpieczne nawet po umyciu. Bezpieczne są te "domowe" - oczywiście nie opryskiwane.ewelka686 pisze:winogrona uwielbiają
Tak wiem o tym , wybieram w sklepie takie małe grona , nie te wielkie które wyglądają jak sztuczne , tylko takie małe z małymi kuleczkami , wyglądają jak z ogrodu.haaszek pisze:Winogrona sprzedawane w sklepach są często silnie zabezpieczne przed psuciem, więc moga być niebezpieczne nawet po umyciu. Bezpieczne są te "domowe" - oczywiście nie opryskiwane.ewelka686 pisze:winogrona uwielbiają
ewelka686 pisze:Tak wiem o tym , wybieram w sklepie takie małe grona , nie te wielkie które wyglądają jak sztuczne , tylko takie małe z małymi kuleczkami , wyglądają jak z ogrodu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości