Witam
Posiadam 2 letnią aleksandrette, płeć nie znana, ale raczej samica. Od pewnego czasu papuga zachowuje się w dziwny sposób. Otóż często bawiłam się z nią w tzw peekaboo (jak kolwiek się to pisze), a od pewnego czasu kiedy tylko wypowiem to, to papuga kłania się, puszy się i wtedy pozwala siebie głaskać, na cozazwyczaj nie pozwala. Czy jest to oznaka oswojenia czy może jakiś rytuał godowy.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Dziwne zachowanie papugi
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: szare, kakatoes
- Kontakt:
czesc,
dla mnie zachowuje sie ptak tak jakby byl czas dla niego na sexualnego partnera...a ty bawiac sie jak opisujesz, ja do tego przyzwyczailes...ptak ma dwa lata wiec jest dojrzaly.
Takie zachowanie objawia sie take u duzych kakatoesow ...zapraszaja do kopulacji czlowieka jesli nie maja ptasiego partnera...samcy "podobnie" jak samiczki.
Celina
dla mnie zachowuje sie ptak tak jakby byl czas dla niego na sexualnego partnera...a ty bawiac sie jak opisujesz, ja do tego przyzwyczailes...ptak ma dwa lata wiec jest dojrzaly.
Takie zachowanie objawia sie take u duzych kakatoesow ...zapraszaja do kopulacji czlowieka jesli nie maja ptasiego partnera...samcy "podobnie" jak samiczki.
Celina
Dziękuję za odpowiedź. Tylko kiedyś normalnie przy zabawie się chowała i pokazywała jak to zabawa. Potem właśnie się to zmieniło.