Zachowanie po otwarciu klatki
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Obrożna
Zachowanie po otwarciu klatki
Witam! Pisze z zapytaniem jak zachowują się wasze Aleksy po otwarciu klatki? Ponieważ moja od razu szuka co by mogła narozrabiać, podziubać i nie wiem jak sobie z tym radzić by była spokojniejsza? Może jakieś porady?
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
tz, że jest zdrowa na ciele i umyślęaleksaaleksa pisze: ↑pn lis 20, 2017 17:34Witam! Pisze z zapytaniem jak zachowują się wasze Aleksy po otwarciu klatki? Ponieważ moja od razu szuka co by mogła narozrabiać, podziubać i nie wiem jak sobie z tym radzić by była spokojniejsza? Może jakieś porady?

postaraj się pozytywnie ukierunkować tę energie (zabawki, nauka hmmm... (gadania?) albo zainteresują ją sobą )
-
Właśnie problem w tym że nie idzie jej niczym zainteresować
-
- Ptaki które hoduję: szare, kakatoes
- Kontakt:
czesc aleksaaleksa
nie ma nic specjalnego u twojej papuzki...wszystkie papugi, duze i male zachowuja sie w ten sposob jak sa sexualnie dojrzale...jej hormony sa po prosty w marszu in nic ja nie interesuje oprucz dziobania w celu przygotowania gniazda...
jesli jest mloda to jest to praktyka na przyszlosc ...jesli starsza to tym bardziej hormony ja popychaja...nic ja nie zatrzyma oprocz partnera i gniazda.
mysle ze twoja papuga po prostu jest dojrzala i bedzie wszytko psula ...(dla niej to nie jest psucie ...ona po prostu wykonuje najwazniejszy w jej zyciu cel...przygotowanie gniazda...)
(przepraszam za styl ale brak mi czasami slow w polskim jezyku, musze wiecej praktykowac :)) )
C.
nie ma nic specjalnego u twojej papuzki...wszystkie papugi, duze i male zachowuja sie w ten sposob jak sa sexualnie dojrzale...jej hormony sa po prosty w marszu in nic ja nie interesuje oprucz dziobania w celu przygotowania gniazda...
jesli jest mloda to jest to praktyka na przyszlosc ...jesli starsza to tym bardziej hormony ja popychaja...nic ja nie zatrzyma oprocz partnera i gniazda.
mysle ze twoja papuga po prostu jest dojrzala i bedzie wszytko psula ...(dla niej to nie jest psucie ...ona po prostu wykonuje najwazniejszy w jej zyciu cel...przygotowanie gniazda...)
(przepraszam za styl ale brak mi czasami slow w polskim jezyku, musze wiecej praktykowac :)) )
C.
-
Aleksa jest z 2017 roku więc jest młodym ptaszkiem:-)
-
Z tego co mówił sprzedawca to teraz jej idzie 4 miesiąc
-
- Kontakt:
nie rozumie...
papuga ma 12 tygodni...a jak dlugo ja macie...
przepuszczam ze kupiliscie aby sami dokarmiac...jesli tak to ile miala miesiecy jak przyszla do was..
ta sa wazne pytania na dalsze rozwiniecie ptaka..
C
papuga ma 12 tygodni...a jak dlugo ja macie...
przepuszczam ze kupiliscie aby sami dokarmiac...jesli tak to ile miala miesiecy jak przyszla do was..
ta sa wazne pytania na dalsze rozwiniecie ptaka..
C
-
Mamy ją dwa miesiace. Czyli wynika z tego że także miała dwa miesiąc.
-
- Kontakt:
...miala 8 tygodni
przpuszczam ze wiesz ze w tym wieku nawet male papugi (n.p konury) nie sa samodzielne co do odzywiania...
jesli chcesz dalej rozwinac na ten temat to musisz wiecej opisac jak to bylo i co jest...
C
przpuszczam ze wiesz ze w tym wieku nawet male papugi (n.p konury) nie sa samodzielne co do odzywiania...
jesli chcesz dalej rozwinac na ten temat to musisz wiecej opisac jak to bylo i co jest...
C
-
To nie wiem. Lecz ona gdy ja przywiozłem do domu to jadła sama i była już samodzielna, może sprzedawca kłamał co do jej wieku.