Jedna czy dwie...
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Jedna czy dwie...
Witam.
Nie długo planuje zakup aleksandretty. Początkowo myślałem nad jedną papugą ale ostatnio zastanawiam się nad zakupem dwóch młodych.
Domyślam się że papugi na pewno czuły by się lepiej... a jak wyglądało by oswajanie ? Było by cięższe bo miały by siebie na wzajem i ja byłbym dla nich " zbędny " ?
Pytam czysto teoretycznie.. cały proces oswajania by się przedłużał czy nie koniecznie ?
Nie długo planuje zakup aleksandretty. Początkowo myślałem nad jedną papugą ale ostatnio zastanawiam się nad zakupem dwóch młodych.
Domyślam się że papugi na pewno czuły by się lepiej... a jak wyglądało by oswajanie ? Było by cięższe bo miały by siebie na wzajem i ja byłbym dla nich " zbędny " ?
Pytam czysto teoretycznie.. cały proces oswajania by się przedłużał czy nie koniecznie ?
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Kiedyś na forum o oswajaniu dwóch aleksandret pisał MOPS. Postaraj się odszukać Jego posty. Oswoił perfekcyjnie dwa młode ptaki.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
Klatka o wymiarach:
100 cm długości 54 szerokości i 100 cm wysokości, nadała by się na dwa ptaki ?
Do tego w pokoju będą " zbudowane " dwa miejsca do przesiadywania. O ile pokój by nie był za ciasny... to taka klatka by się nadała czy lepiej kupić jednego ptaka i na nim się skupić..?
Pytam bo nie chce zrobić głupoty - wcisnąć " na silę " dwóch ptaków które mogły by mieć ciasno..
100 cm długości 54 szerokości i 100 cm wysokości, nadała by się na dwa ptaki ?
Do tego w pokoju będą " zbudowane " dwa miejsca do przesiadywania. O ile pokój by nie był za ciasny... to taka klatka by się nadała czy lepiej kupić jednego ptaka i na nim się skupić..?
Pytam bo nie chce zrobić głupoty - wcisnąć " na silę " dwóch ptaków które mogły by mieć ciasno..
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Klatka będzie odpowiednia pod warunkiem że będziesz wypuszczał ptaki na loty po mieszkaniu, więc możesz zakupić z powodzeniem dwie papugi.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
Na okrągło będą miały do latania cały pokój + raz na 2-3 dni koty pozamykam w jednym pokoju i papugom " oddam " całe mieszkanie. Do tego w pokoju dwa miejsce do przesiadywania.. gałęzie, zabawki, sznurki, a co jeszcze dodam to pewnie wyjdzie w trakcie.. okaże się co lubią czego nie..
Na co dzień koty do mnie do pokoju wstępu nie mają - tutaj im nic nie grozi.
Na razie w domu jestem na okrągło ale tak przeglądam forum i jak czytam jak papugi reagują na samotność... dlatego myślę nad dwoma papugami...
Na co dzień koty do mnie do pokoju wstępu nie mają - tutaj im nic nie grozi.
Na razie w domu jestem na okrągło ale tak przeglądam forum i jak czytam jak papugi reagują na samotność... dlatego myślę nad dwoma papugami...
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta obrożna
Mam pytanie mam roczną Aleksandrette nie wiem co robić czekać aż uzyska dojrzałość płciową i wtedy dokupić kolejną do pary czy lepiej ją złapać i jechać z nią do Knurowa na zrobienie badań dna ponoć tam robią
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Zrób lepiej badania, wtedy będziesz miał 100% pewność co masz.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455