Sałatki :-)
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
cziqua, Racja, żeżrą wszystko
moja nawet brzoskwinię a pomidora wprost uwielbia. Nie chce za to jeść roślin z ogrodu - mniszka itd.

-
- Ptaki które hoduję: Rozelle, Aleksandretty, Ary, Kakadu, Rudosterki, i parę innych
- Kontakt:
Właśnie - "Pomidor" - Można podawac?
www.CentrumHodowlane.pl oraz www.hodowlapapug.com - nowa odsłona strony - po przeczytaniu forum zapraszam również do mnie;)
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
Ani natki pietruszki, ani jej korzenia raczej nie nalezy podawać ze względu na działanie moczopędne. Ale jeśli natke podasz sporadycznie czyli np. ze trzy razy w miesiącu i na dodatek mało, to nie ma problema
Banana i paprykę nawet i co dzień - dopóki się nie znudzi takie jadło. Pomidor również pod warunkiem że dojrzały. Niektóre papuły uwielbiają te pesteczki ze środka papryki ( ale nie tej ostrej czuszki )
Teraz jest kukurydza, warzywo bogate w selen, podawaj nawet i co dnia.

Banana i paprykę nawet i co dzień - dopóki się nie znudzi takie jadło. Pomidor również pod warunkiem że dojrzały. Niektóre papuły uwielbiają te pesteczki ze środka papryki ( ale nie tej ostrej czuszki )
Teraz jest kukurydza, warzywo bogate w selen, podawaj nawet i co dnia.
- cziqua
- Ptaki które hoduję: Rudosterki Fibi i Fado:)
no ja moim rudosterkom staram sie codziennie dawac jakies sałatkowe pysznosci:) dzisiaj jadly pomarancze, gruszke, porzeczki, jablko, marchew a to wszystko z odrobina zielonego ogorka:D i wiem ze uwielbiaja pomarancze:) najczesciej ja wybieraly z jedzonka:D kurka w niedziele mamy jechac w gory od rana do wieczora myslicie ze jak beda we dwie to chyba daja sobie w domku same rade? jak rano wszystko powymieniam dam papu itd?
-
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:

skladnik: jabłko, gruszka, mandarynka, banan, granat, brokuł
Najadłem się też przy krojeniu tego :)))
-------------------------------------
www.moje-papugi.pl
www.moje-papugi.pl
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Adam1996, Przecież w tym dziale jest tyle tematów o karmienu, ze wystarczy przeczytać i wszystkiego się dowiesz.
- misia458
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Rudosterki
- Kontakt:
O tej porze roku trudno dostać warzywa dobrej jakości, a które jednocześnie nie są nowalijkami. Mam problem z wyborem marchewki której teraz moje papugi zjadają spore ilości... mam wybrać tę z zeszłego roku ? która nie wygląda najlepiej i jest duże prawdopodobieństwo że miała kontakt z pleśnią?
czy tę ładną, z tego roku co ma w sobie więcej chemii niż witamin?
czy tę ładną, z tego roku co ma w sobie więcej chemii niż witamin?