Radio Zet
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
sebastian pisze:Dzięki koledzy za poparcie sprawa dotyczy mnie osobiuście Grzesio jest super kolegą i stara się pomóc. sebastian solnica
Nie stara się pomóc, bo to dotyczy również mnie jak i innych. A oplata 26zł. Dzięki wszystkim za wpisy

www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
- haaszek
- Ptaki które hoduję: papużki faliste
- Kontakt:
Grzegorz, mam nadzieję, że Twój upór i determinacja doprowadzą w końcu do tego, że przepisy zostaną unormowane. Myslę, że w tym wypadku chodzi o niekompetencję urzędników, którzy nie mając jasno i "łopatologicznie" podanego przepisu stosują swoje własne zasady. Ze szkodą dla hodowców.
A fakt niewydawania przez lekarza powiatowego zaświadczeń to chyba niedopełnienie obowiązków? Co na to Izba Lekarsko-Weterynaryjna?
Walcz, bo z tą urzedniczą hydrą trzeba coś w końcu zrobić.
A swoją drogą - jak to możliwe, że wśród posłów nie ma ŻADNEGO hodowcy czy chocby posiadacza ptaków egzotycznych?
A fakt niewydawania przez lekarza powiatowego zaświadczeń to chyba niedopełnienie obowiązków? Co na to Izba Lekarsko-Weterynaryjna?
Walcz, bo z tą urzedniczą hydrą trzeba coś w końcu zrobić.
A swoją drogą - jak to możliwe, że wśród posłów nie ma ŻADNEGO hodowcy czy chocby posiadacza ptaków egzotycznych?
- Koko-zieloneoko
- Ptaki które hoduję: Nimfy, Gołębie
- Kontakt:
Dawno mnie tu nie było dostałam informacje na moją pocztę o problemie z rejestracją ptaków egzotycznych .Moim skromnym zdaniem to się człowieku wygłupiłeś i to porządnie. Pisząc w tej sprawie do Radia Zet .To stary temat i nikt w tej sprawie nic nie robi i nie zrobi sama jestem posiadaczką ptaków podlegających rejestracji.W Warszawie nie ma takiego problemu jeden świstek i dowolna ilość ptaków jedna opłata .I przy wyrejestrowaniu tak samo jeden świstek jedna opłata .Ale gorzej z urzędnikami bo nawet nie wiedzą co rejestrują możesz im wszystko wmówić kompletnie nie znają się na ptakach. Nawet ci co urządzają naloty na Hodowców nie znają się na ptakach wiem co piszę bo to przerabiałam .Trzymał w reku dokumenty na Modrolotkę-Nowozekandzką -pospolicie -Koza . A liczył w klatce Nimfy i mu sztuki się nie zgadzały .Więc puki nie będzie ludzi znających się na ptakach to będzie bałagan .Każde województwo ma swoje przepisy i to ani radio Zet ani Pan Weiss nic nie pomorze. Ale jak masz czas i chcesz trochę się podenerwować to pisz tylko nie zdziw się jak zapukają do ciebie smutni panowie z nakazem kontroli hodowli i przekopią Ci wszystko.
Ostatnio zmieniony ndz gru 05, 2010 11:56 przez Koko-zieloneoko, łącznie zmieniany 1 raz.
Irena Anna C.
Jestem miłośniczką ptaków i nie tylko .
Lubię prawdę obłudy nie znoszę
Jestem miłośniczką ptaków i nie tylko .
Lubię prawdę obłudy nie znoszę
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
Grzesiu ja również jak najbardziej popieram sprawę bo niedopuszczalna jest taka samowolka siedleckich i pewnie w skali kraju nie tylko tych urzędników .......
Czy oni nie wiedzą o istnieniu Ustawy o opłacie skarbowej z dnia 16 listopada 2006 r Dz. U. Nr 225, poz. 1635 , która weszła w zycie z dniem 1 stycznia 2007 i ma zastosowanie w przypadku rejestracji papug, a która mówi o wniesieniu tylko i wyłacznie jednej opłaty ?
http://www.mf.gov.pl/_files_/podatki/op ... ecznie.pdf
Tu http://www.mos.gov.pl/g2/big/2009_05/84 ... 6b4c54.pdf jest Stanowisko wspólne
Ministerstwa Srodowiska oraz Ministerstwa Finansów dotyczace stosowania
przepisów ustawy z dnia 16 listopada 2006 r. o oplacie skarbowej
(Dz. U. Nr 225, poz.1635, z póznozm.)
i rozporzadzenia Ministra Finansów z dnia 21 grudnia 2006 r. w sprawie dokumentowania zaplaty oplaty skarbowej oraz trybu jej zwrotu
(Dz. U. Nr 246, poz.1804)
przy zalatwianiu indywidualnych spraw na podstawie
przepisów z zakresu ochrony srodowiska.
W myśl tej Ustawy niektóre zezwolenia, pozwolenia, koncesje, wogóle sa zwolnione od opłat. Np :
Dokonanie zmiany danych w rejestrze zwierząt - wykreslenie z rejestru - nie podlega opłacie skarbowej.
Czy oni nie wiedzą o istnieniu Ustawy o opłacie skarbowej z dnia 16 listopada 2006 r Dz. U. Nr 225, poz. 1635 , która weszła w zycie z dniem 1 stycznia 2007 i ma zastosowanie w przypadku rejestracji papug, a która mówi o wniesieniu tylko i wyłacznie jednej opłaty ?
http://www.mf.gov.pl/_files_/podatki/op ... ecznie.pdf
Tu http://www.mos.gov.pl/g2/big/2009_05/84 ... 6b4c54.pdf jest Stanowisko wspólne
Ministerstwa Srodowiska oraz Ministerstwa Finansów dotyczace stosowania
przepisów ustawy z dnia 16 listopada 2006 r. o oplacie skarbowej
(Dz. U. Nr 225, poz.1635, z póznozm.)
i rozporzadzenia Ministra Finansów z dnia 21 grudnia 2006 r. w sprawie dokumentowania zaplaty oplaty skarbowej oraz trybu jej zwrotu
(Dz. U. Nr 246, poz.1804)
przy zalatwianiu indywidualnych spraw na podstawie
przepisów z zakresu ochrony srodowiska.
W myśl tej Ustawy niektóre zezwolenia, pozwolenia, koncesje, wogóle sa zwolnione od opłat. Np :
Dokonanie zmiany danych w rejestrze zwierząt - wykreslenie z rejestru - nie podlega opłacie skarbowej.
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
Koko-zieloneoko pisze: ...tylko nie zdziw się jak zapukają do ciebie smutni panowie z nakazem kontroli hodowli i przekopią Ci wszystko
Nawet im herbatę zrobię, bo mam wszystko wporządku:-)
a sprawa uda się albo nie, ale przynajmniej będę spokojny że przynajmniej próbowałem...
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Ja również się podpisuje pod tym. Przyznam szczerze, że kolega, który w naszym STAROSTWIE rejestrował ptaki został krótko mówiąc troszkę wyśmiany (ze, po co je rejestruje, niech sobie hoduje) Tak został odebrany:)))) Nie mówiąc o tym, ze składał rejestrację zbiorową i zapłacił tylko jednorazową opłatę a niemnożoną przez szt.
Piotr Mruk
Piotr Mruk