Kaczka Mandarynka
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- walh
- Ptaki które hoduję: Ara ararauny
Ara macao
Ara chloroptera
Amazonka niebieskoczelna - Lokalizacja: Racibórz
Kaczka Mandarynka
Tutaj jest Przychówek Tegoroczny z 6 jajek, wyklulo sie sześć malych kaczuszek;]
- walh
- Ptaki które hoduję: Ara ararauny
Ara macao
Ara chloroptera
Amazonka niebieskoczelna - Lokalizacja: Racibórz
W okresie zimy są stale na dworze tylko woliera jest okryta folią zeby nie zawiewalo im sniegiem i chroni ich to przed morznym wiatrem.Oprócz tego zpuszczam wode z basenu. A codziennie daje im do miseczki wody letniawej.Na ziemie rozsypuje slome z sianem. I Przezywają zawsze wieczorem sie zakupują w tej slomie z sianem i tka przesypiajaja.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Moje są piękne ale jajek nie mają i to z mojej winy,
Oczko jest na ogrodzie nie ogrodzone, budki lęgowe stoją obok oczka ale ptaki dla ich bezpieczenstwa zamykam na noc w pomieszczeniu, Tam też w roku ubiegłym dałam budki ale ptaki ich nie zaakceptowały.
W tej chwili mam karolinki, mandarynki biale i standard
Oczko jest na ogrodzie nie ogrodzone, budki lęgowe stoją obok oczka ale ptaki dla ich bezpieczenstwa zamykam na noc w pomieszczeniu, Tam też w roku ubiegłym dałam budki ale ptaki ich nie zaakceptowały.
W tej chwili mam karolinki, mandarynki biale i standard
Mam pytanie pomóżcie proszę. Miałam parę kaczek mandarynek od jesieni i było ok już nawet się czubily kaczka przesiadywala w budce chociaż jeszcze jajek nie zniosła. Niestety kaczorek zdechł. Zakupiliśmy jeszcze tego samego dnia innego kaczorka i siedzą zamknięte w klatce bo jak ja puszczę to szuka tamtego i chce uciec z podwórka. Dodam że tamte chodziły po podwórku i spały w Kórniku. Czy jest szansa że te się połączą w parę i będą miały jeszcze lęgi w tym roku.