Jak myślicie?

Dotyczące zwierząt... Reszta tematów to offtopic

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
Oliwia77
Ptaki które hoduję: ☆ Aktualnie nie hoduję żadnych ptaków, ale przygotowuję się i zbieram wiedzę o papugach, ponieważ dążę do założenia w przyszłości własnej hodowli papug.

Jak myślicie?

Post autor: Oliwia77 » pt kwie 17, 2020 19:43

Witam. Jak myślicie czy w tym trudnym okresie tego wirusa mogłabym kupić jakąś papugę we wakacje jeśli to będzie tak długo trwać? Zauważyłam na Olx że jest dużo ogłoszeń różnych zwierząt w taniej cenie wpisałam papuga w Olx i wyskoczyła mi aleksandretta za 300zł razem z klatką to tanio z tego co zobaczyłam to wychodzi na to że ludzie sprzedają zwierzęta. Nie wiem jak myślicie mogłabym kupić papugę tak we wakacje jak by to tak długo trwało? Z góry dziękuję <lol>

Awatar użytkownika
Rozalka:)
Ptaki które hoduję: Lilianki, rudosterka zielonolica

Post autor: Rozalka:) » pt kwie 17, 2020 19:54

ja przeciwwskazań nie widzę, inni chyba normalnie kupują

Awatar użytkownika
Oliwia77
Ptaki które hoduję: ☆ Aktualnie nie hoduję żadnych ptaków, ale przygotowuję się i zbieram wiedzę o papugach, ponieważ dążę do założenia w przyszłości własnej hodowli papug.

Post autor: Oliwia77 » pt kwie 17, 2020 22:08

Rozalka:) pisze:
pt kwie 17, 2020 19:54
ja przeciwwskazań nie widzę, inni chyba normalnie kupują

Dziękuję bardzo ja też tak myślę. Chyba właśnie to jest dobry czas na kupienie papugi. Zauważyłam że taka jedna papuga dużo zrobiła się tańsza aleksandretta kosztowała 500zl a teraz to same ogłoszenie za 300zł z klatką.

Pietruszkowa
Ptaki które hoduję: Modrolotki, rudosterki, nierozłączki

Post autor: Pietruszkowa » śr sty 13, 2021 11:20

Oliwia77 pisze:
pt kwie 17, 2020 19:43
Witam. Jak myślicie czy w tym trudnym okresie tego wirusa mogłabym kupić jakąś papugę we wakacje jeśli to będzie tak długo trwać? Zauważyłam na Olx że jest dużo ogłoszeń różnych zwierząt w taniej cenie wpisałam papuga w Olx i wyskoczyła mi aleksandretta za 300zł razem z klatką to tanio z tego co zobaczyłam to wychodzi na to że ludzie sprzedają zwierzęta. Nie wiem jak myślicie mogłabym kupić papugę tak we wakacje jak by to tak długo trwało? Z góry dziękuję <lol>
Z ciekawości zapytam - kupiłaś tę papugę? I jak się chowa? Pochwal się :)

Klaudiona
Ptaki które hoduję: Papużki faliste, nierozłączki

Post autor: Klaudiona » pn sty 18, 2021 15:57

Nie ma przeciwskazań do kupowania zwierząt. Jednak pamiętaj, że jeśli po covidzie zmienisz rodzaj pracy (na przykład ze zdalnej na biuro), to zwierzak może czuć się osamotniony. Pomyśl też o partnerze dla ptaka :)

Klaudiona
Ptaki które hoduję: Papużki faliste, nierozłączki

Post autor: Klaudiona » czw sie 26, 2021 09:12

Dodam jeszcze, że my w czasie lockdownu... wzięliśmy psa :) Była to jedna z najlepszych decyzji w naszym życiu :) Ale oboje z mężem pracujemy zdalnie.

kaskon
Ptaki które hoduję: ary

Post autor: kaskon » pt kwie 08, 2022 10:21

Ja kupiłem w wakacje i to była bardzo dobra decyzja. My akurat większość czasu spędzaliśmy przez ten okres w domu. Praca zdalna.

Awatar użytkownika
Lemalka104
Ptaki które hoduję: Gołębie, Papugi
Kontakt:

Post autor: Lemalka104 » pn gru 18, 2023 12:41

No tak, jeżeli tylko ktoś ma możliwość pracy zdalnej, sprawa wygląda idealnie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Różne INNE tematy-”