Jak myślicie?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Oliwia77
- Ptaki które hoduję: ☆ Aktualnie nie hoduję żadnych ptaków, ale przygotowuję się i zbieram wiedzę o papugach, ponieważ dążę do założenia w przyszłości własnej hodowli papug.
Jak myślicie?
Witam. Jak myślicie czy w tym trudnym okresie tego wirusa mogłabym kupić jakąś papugę we wakacje jeśli to będzie tak długo trwać? Zauważyłam na Olx że jest dużo ogłoszeń różnych zwierząt w taniej cenie wpisałam papuga w Olx i wyskoczyła mi aleksandretta za 300zł razem z klatką to tanio z tego co zobaczyłam to wychodzi na to że ludzie sprzedają zwierzęta. Nie wiem jak myślicie mogłabym kupić papugę tak we wakacje jak by to tak długo trwało? Z góry dziękuję 

- Oliwia77
- Ptaki które hoduję: ☆ Aktualnie nie hoduję żadnych ptaków, ale przygotowuję się i zbieram wiedzę o papugach, ponieważ dążę do założenia w przyszłości własnej hodowli papug.
Dziękuję bardzo ja też tak myślę. Chyba właśnie to jest dobry czas na kupienie papugi. Zauważyłam że taka jedna papuga dużo zrobiła się tańsza aleksandretta kosztowała 500zl a teraz to same ogłoszenie za 300zł z klatką.
-
- Ptaki które hoduję: Modrolotki, rudosterki, nierozłączki
Z ciekawości zapytam - kupiłaś tę papugę? I jak się chowa? Pochwal się :)Oliwia77 pisze: ↑pt kwie 17, 2020 19:43Witam. Jak myślicie czy w tym trudnym okresie tego wirusa mogłabym kupić jakąś papugę we wakacje jeśli to będzie tak długo trwać? Zauważyłam na Olx że jest dużo ogłoszeń różnych zwierząt w taniej cenie wpisałam papuga w Olx i wyskoczyła mi aleksandretta za 300zł razem z klatką to tanio z tego co zobaczyłam to wychodzi na to że ludzie sprzedają zwierzęta. Nie wiem jak myślicie mogłabym kupić papugę tak we wakacje jak by to tak długo trwało? Z góry dziękuję![]()
-
- Ptaki które hoduję: Papużki faliste, nierozłączki
Nie ma przeciwskazań do kupowania zwierząt. Jednak pamiętaj, że jeśli po covidzie zmienisz rodzaj pracy (na przykład ze zdalnej na biuro), to zwierzak może czuć się osamotniony. Pomyśl też o partnerze dla ptaka :)
-
- Ptaki które hoduję: Papużki faliste, nierozłączki
Dodam jeszcze, że my w czasie lockdownu... wzięliśmy psa :) Była to jedna z najlepszych decyzji w naszym życiu :) Ale oboje z mężem pracujemy zdalnie.
Ja kupiłem w wakacje i to była bardzo dobra decyzja. My akurat większość czasu spędzaliśmy przez ten okres w domu. Praca zdalna.
- Lemalka104
- Ptaki które hoduję: Gołębie, Papugi
- Kontakt:
No tak, jeżeli tylko ktoś ma możliwość pracy zdalnej, sprawa wygląda idealnie :)