galeria chiki1979
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: drobna egzotyka
galeria chiki1979
witam wszystkich chciałabym się pochwalić moimi małymi pupilami jest tu takie nie małe zróżnicowanie zaczęłam od rozelli białolicej mutacji czerwonej jest o na u nas od października 2010 roku zrobiliśmy dla niej taką wolierę ale uznaliśmy że trzeba jej kogoś do towarzystwa choć nas miała przez 24 godziny pojechaliśmy na giełdę do pszczyny i tak o to powiększyła nam się rodzinka o 2 modrolotki zielono żółte szeki przybyły do domu w lutym tego roku świetnie się ze sobą dogadują ale w marcu tak nas zafascynowały te kozy że dokupiliśmy jeszcze jedną żółtą w kwietniu trochę doczytaliśmy ogólnie o papugach i stwierdziliśmy że najlepiej się dogadują w swoim gatunku więc w maju przybyły kolejne paputki tym razem 3 rozelle białolice 2 standart i 1 lutino ostatnio mam ich coraz więcej bo postanowiliśmy przygarnąc te nie chciane i tak 30 czerwca trafiły do nas 4 faliste około 2 miesięczne a 4 lipca mąż przyniósł z pracy 2 kanarki. zapomniałam napisać że posiadamy jeszcze zeberki i tak pierwsze trafiły do nas w marcu para standart 4 kolejne w kwietniu i 2 w czerwcu drobną egzotykę trzymamy w drugiej wolierce tej co na początku była 1 rozelka i kozy ale teraz one mają drugą dużo większą i w innym pomieszczeniu jak tylko coś się pojawi u mnie nowego to dam znać i coś o tym napiszę a teraz zapraszam do oglądania
-
moje ptaszki już się w pary podobierały a jak któraś para chce młode to są dwa wyjścia idą do drugiej woliery no i w tej dużej jest miejsce na wydzielenie dla jednej pary i danie budki wszystko pomyślane
a oto kilka zdjęć jak powstawała nasza wolierka i nasi pomocnicy
przepraszam za jakość zdjęć następne będą lepsze
a oto kilka zdjęć jak powstawała nasza wolierka i nasi pomocnicy
przepraszam za jakość zdjęć następne będą lepsze
-
a tutaj przykład jak można sobie rozellę oswoić ulubienica mojego męża to właśnie ta pierwsza nazywa się buba i jest naszym domowym pupilkiem jest to zdjęcie z filmu który nakręciłam bo coś takiego jest ciężko uchwycić jak tylko się gdzieś zarejestruję gdzie można wrzucać filmiki to podam linka na razie musicie się tym pocieszyć
- Załączniki
-
- buba.jpg (32.8 KiB) Przejrzano 18849 razy
-
no a tutaj link do krótkiego filmiku jaka to miłość między nimi się rozwija
http://www.youtube.com/watch?v=oFEHX6x5rQk
http://www.youtube.com/watch?v=oFEHX6x5rQk
-
a o to kolejne zdjęcia u zeberek trzy pary mialy jajka jedna z nich już ma młode które wykluły się w 18 07 2011 prawdopodobnie w gnieździe są 4 pisklaki ale nie da się tego aż tak dokładnie sprawdzić gdyż maluchy są nie opierzone bez puchy całkiem łyse tylko mają ciemny nie mal czarny kolor skórki na zdjęciu maluszek który ma zaledwie 6 dni jest jeszcze ślepy za to już dobrze słychać gromadkę kiedy domaga się jedzenia oboje rodzice je grzeją i karmią mamuśka pozwala do nich doglądać naszym oczom nawet pozwoliła jednego wyciągnąć a kiedy włożyłam go z powrotem natychmiast do niego poszła i dalej bez problemu je wychowuje to są ich pierwsze lęgi samiec jest standart a samiczka biała z ciemną plamką na grzbiecie tak zwany szek
-
witam moja para zeberek samiec standart i samica szek - młode wybrały sie na pierwsze loty tatus wyciągał je dzisiaj na zenatrz budki ale odwazyły sie ją opuścić i nawet znalazły się u nas w łóżku na próbnych lotach samiczka miała 4 jajka i wychowała dwa pisklaki i 2 były puste to ich pierwszy lęg jeden młody jest ciemny a drugi popielaty
-
zeberka mają swoją wolierke w kuchni a papugi swoją w pokoju ale i tak nieraz latają po mieszkaniu razem albo którys zeberek przedostanie sie do klatki papug ale one mu nic nierobią
moje papugi są oswojone jedza z reki śpią w łóżku itp oczywiscie nie wszystkie są takie które są u nas bardzo krótko ale i tak już nas tolerują i słuchają
poprostu zbieram nie chciane i nie kochane ptaki aby miały ciepły i kochajacy dom a do hodowli to kupuje młode zdrowe osobniki prosto od hodowców jak np od coco39
pozdrawiam
moje papugi są oswojone jedza z reki śpią w łóżku itp oczywiscie nie wszystkie są takie które są u nas bardzo krótko ale i tak już nas tolerują i słuchają
poprostu zbieram nie chciane i nie kochane ptaki aby miały ciepły i kochajacy dom a do hodowli to kupuje młode zdrowe osobniki prosto od hodowców jak np od coco39
pozdrawiam