Przepis na uchę

-wszystkie przepisy fantastik-kulinaria uzytkowników naszego forum-

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
wojtek
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: Senegalki
Kontakt:

Przepis na uchę

Post autor: wojtek » śr lut 14, 2007 16:28

Najsmaczniejsza jest z ryb mieszanych: okoni,karasi, linów i szczupaków.
W garnku emaliowanym nastawić dużo warzyw, jarzyn, upieczoną (najlepiej w popiele) cebulę, ząbki czosnku, trochę korzeni i gałki muszkatołowej, pieprzu mielonego białego i czarnego (sporo) papryki. Postawić i gotować.
Ryby oczyszczone i wypatroszone bez oczu i skrzel postawić do gotowania na wolnym ogniu w drugim garnku. Gotowac nie dłuzej niż 20 min. Potem rybę ostroznie wyjąć, wybrać łby i ości. Rosół przecedzić do garnka z ugotowanymi warzywami i dodać obrane mięso rybie, dolać szklaneczkę białego wina, soku z cytryny. Podawać z dodatkiem siekanej pietruszki i koperku. W zupie nie może zabraknąć marchwi i ostrych przypraw.
SMACZNEGO
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.

Anka
Ptaki które hoduję: amazonka mączna
Kontakt:

Post autor: Anka » ndz wrz 06, 2009 17:04

:-P pociekła mi slina na podłogę, mmmmmmmmmniam, ja bym tą zupę na koniec jeszcze zabieliła śmietaną.
Anka

zanim kupi sie papugę, dobrze jest poczytać i zapoznać się ze wszystkim, aby pózniej nie pisać, że nagle wykryto alergię....

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » ndz wrz 06, 2009 17:18

Anka, Smietana zabije cały smak prawdziwej uchy.Najlepsza jest z kociolka nad ogniskiem :mrgreen:

Anka
Ptaki które hoduję: amazonka mączna
Kontakt:

Post autor: Anka » ndz wrz 06, 2009 17:51

Oj to dobrze, ze mowisz, jeszcze tej zupy nie jadłam nigdy. Słyszałam zaledwie o niej. Myslałam,ze jak sa rybki i koperek to i śmietana by pasowała ;-)
Anka

zanim kupi sie papugę, dobrze jest poczytać i zapoznać się ze wszystkim, aby pózniej nie pisać, że nagle wykryto alergię....

Diana
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: Diana » pn wrz 07, 2009 10:40

raczej tylko smakiem się obejdziemy :-D bo ani kociołka, ani ryb mieszanych świeżych, ani cebuli z popiołu,..................ale to musi być pyszne!!!!! :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
wojtek
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: Senegalki
Kontakt:

Post autor: wojtek » pn wrz 07, 2009 15:34

Nigdy nie zabielałem śmietaną.
Diana pisze:raczej tylko smakiem się obejdziemy

Trzeba było przyjechać na zjazd, były smakołyki z kociołka.
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.

Małgosia
Ptaki które hoduję: Faliste

Post autor: Małgosia » wt cze 01, 2010 10:33

:-D Na pewno jest super dobrze że mam w zamrażarce mieszane ryby .... Zastanawiam się czy to wino musi być bo zupką mam zamiar poczęstować swoje dzieci... :mrgreen: Pewnie brak wina trochę zmieni smak...
Małgosia

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Przepisy kulinarne-”