Kakadu biała

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

pysia34

Post autor: pysia34 » śr cze 01, 2011 11:41

Czyli masz ptaka ręcznie karmionego niewiadomego pochodzenia? :-/
masz badanie na płeć i wirusy? i jakiś dokument na kakadu ? Obrączka na łapie?
Odważna jesteś :-)

aga2san
Ptaki które hoduję: kakadu białoczuba
Kontakt:

Post autor: aga2san » śr cze 01, 2011 12:10

oczywiscie wszystko jest legalnie, sa dokumenty oraz testy na papuge, ma rowniez obraczke :) z tego co wiem to nasz stworek wyklul sie w czeskim laboratorium i jako paro dniowy pisklaczek zostal zabrany przez hodowce do odkarmiania recznego :)

pysia34

Post autor: pysia34 » śr cze 01, 2011 13:26

hhmmm laboratorium powiadasz..... sorki ale proza życia mówi inaczej :( kupiony tanio, skarmiony ręcznie :(
Polecam zrobienie morfologii i biochemi sprawdź w jakim stanie jest ptaszek. Zanim zaczną się jak to często bywa problemy :-(
Oczyiście u Ciebie wcale tak być nie musi ale warto poczytać o ręcznie karmionych ptakach aby się dowiedzieć na co zwrócić uwagę. Tym bardziej , ze u Kakadu trudno obserwować prążki głodowe , przebarwienia piór , cysty piórowe itp itd
odezwij się na gg pogadamy :-)

aga2san
Ptaki które hoduję: kakadu białoczuba
Kontakt:

Post autor: aga2san » wt cze 14, 2011 21:37

W tym miejscu chcieliśmy podziękowac pysi34 która w zeszły weekend poświęciła nam swój czas zapraszajac nas do siebie i jako zółtodziubów nauczyła i pokazała wszystko to co istotne w opiece nad kakadu. O jej profesjonaliźmie świadczy wiele zadowolonych papug większych i mniejszych w pięknym ogrodzie, w tym dwa cudne białaski które szczególnie nam przypadły do gustu.....mowa tu o Baby i Małym (chyba nie ma ukochańszych papug od nich)

Pozdrawiamy i oby jak najwiecej takich pomocnych forumowiczów :)

pysia34

Post autor: pysia34 » wt cze 14, 2011 21:44

Dzięki :-) Do tej pory zawsze u mnie byli sami dobrzy znajomi więc co poniektórzy wątpili w warunki jakie mają u mnie ptaki :-)
Mi również było miło Was gościć i cieszę się że mogłam Wam pokazać jaką radość sprawia posiadanie dwóch kakadu a nie jednego ;-) A swoją drogą wariować zaczęły na maxa po Waszym wyjeździe :-)
Chyba przy Was się troszkę wstydzły.
O tym jak wychowane są ptaki które idą do obcych po raz pierwszy widzianych osób już nie będę przekonywać :-D

Awatar użytkownika
acer
osoba niewiarygodna
osoba niewiarygodna
Ptaki które hoduję: żako kongijskie, ary, amazonki, kakadu, patagonki, senegalki itd.

Post autor: acer » wt cze 14, 2011 21:51

Ptak pochodzi z czeskiej sprawdzonej hodowli, odkarmiony prze zemnie, w laboratorium miał robione test na PBFD oraz DNA, posiadał pełną dokumentację urodzenia w niewoli i był zarejestrowany w Polsce.

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » pt cze 17, 2011 18:24

Część postów dotycząca narkozy została wyodrębniona do nowego tematu http://aleksandretta.pl/forum/viewtopic.php?t=3906

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Zywienie-zdrowie-hodowla-kakadu”