Najtańsza amazonka

-można tu pisać o wszystkim tym o czym nie ma mowy w poprzednich forach-

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

podejrzanyczlowiek
Ptaki które hoduję: nimfa

Najtańsza amazonka

Post autor: podejrzanyczlowiek » pn mar 29, 2021 19:12

Mówi się że amazonki są kosztem od 1500 do 4000. Wiem że nie są to papugi tanie a klatka też jest droga ale która amazonka ma mniej więcej najniższą cenę. nie mogę wydać więcej niż 3000 zł . Mówię o papudze do towarzystwa która byłaby ręcznie wykarmiana i młoda. Dodatkowo (wiem że ta kwestia była już często poruszana) ale miło by było gdyby ktoś napisał minimalne wymiary klatki dla takiej amazonki <aniolek> . I jeszcze jedno pytanie czy papudze nie będzie przeszkadzał pies który będzie chodził przy klatce. Oczywiście zwierzaki nie będą miały innego kontaktu niż przez klatkę. z tego co wiem papugi lubią siedzieć wysoko a mój pies jest mały więc raczej nie dotknie papugi. Dodatkowo zawsze gdy pies będzie w pokoju z klatką to ktoś też tam będzie bo zamykamy ten pokój jak nikogo nie ma w domu. Bardziej boję się czy papuga nie będzie się go bała nawet jeśli on nie będzie zwracał na nią uwagi. Czy jak papuga będzie w młodym wieku przyzwyczajana do psiaka to potem nie będzie się nim przejmowała? Jak ktoś ma jeszcze jakieś porady co do amazonek to chętnie sobie poczytam od osoby która ma więcej wiedzy niż ja. <spoko>

Awatar użytkownika
coco39
Ptaki które hoduję: papugi
Kontakt:

Post autor: coco39 » wt mar 30, 2021 21:13

Ceny najtańszych amazonek - białoczelne tutaj należy powiedzieć iż dosyć rzadko spotykane ręcznie karmione cena ok 1000 zł
Kurika - dość powszechnie spotykana cena ok 1500 .
To najtańsze amazonki na naszym rynku nie mówię tu o cenach sklepowych lecz u hodowcy.Górnych granic cenowych nie podam bo raczej ich nie ma i na pewno nie jest to 4000 zł czy euro
Minimalny wymiar klatki dla amazonki to w podstawie 80 x 60 cm ale to tylko jako "sypialnia" ale jak dla mnie to i tak mało.Ale wiadomo nie każdy możne postawić wolierę w mieszkaniu
Pozdrawiam
ArekP
http://arek-papugi.eu/

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące danego gatunku"AMAZONKI"”