Spełnione marzenie - Amazonka kurika
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję:
- Kontakt:
Witam. Taka amazonka kurika kosztuje w granicach miedzy 1300-1500.Namiary Ci dam jak będe w domu bo jestem teraz w pracy.Ze swojej strony bardzo polecam tego rodzaju paputa są prze fajne.Mój ma prawie 8 miesięcy i już zaczyna powtarzać pierwsze słowa. Naj lepiej mu jednak wychodzi gwizdanie.Wystarczy tylko parę razy mu coś zagwizdać i jak sie mu to spodoba to sobie gwizda.Przeważnie rano i wieczorem.Jest troszkę chałaśliwy ale idzie wytrzymać
Pozdrawiam Patryk

Patryk
Witam wszystkich.
Odkupiłam od Patryk1 papuga w 2008 roku. Jest ze mną cały czas.
Kochany, milusiński, pieszczoch do czasu... Od ~2011 zdarzają mu się okresy agresji, przestał tolerować wszystkich w koło. Stwierdził że jesteśmy "parką". Zgonione wszystko na wiek "dojrzewania". Praktycznie całe dnie siedzę w domu z Fifim ( problemy zdrowotne, prowadzę sklep internetowy). Zamykany jest na noc i na okres gości bo niczym orzeł atakuje zawzięcie.
Tak to za pewnymi okresami ( gdzie i ja jestem ustawiana dziobem), jest aniołkiem
Odkupiłam od Patryk1 papuga w 2008 roku. Jest ze mną cały czas.
Kochany, milusiński, pieszczoch do czasu... Od ~2011 zdarzają mu się okresy agresji, przestał tolerować wszystkich w koło. Stwierdził że jesteśmy "parką". Zgonione wszystko na wiek "dojrzewania". Praktycznie całe dnie siedzę w domu z Fifim ( problemy zdrowotne, prowadzę sklep internetowy). Zamykany jest na noc i na okres gości bo niczym orzeł atakuje zawzięcie.
Tak to za pewnymi okresami ( gdzie i ja jestem ustawiana dziobem), jest aniołkiem

- krzysiooo77
- Ptaki które hoduję: Konura/Amazonka
- Kontakt:
Gratuluję chociaż już trochę czasu minęło odkąd ją kupiłaś
.Mam nadzieję że się nie poddasz jak Patryk1:)

Krzysiooo
- krzysiooo77
- Kontakt:
Dodam tylko odnośnie tematu "Spełnione marzenia".Kiedyś kupiłem książkę "Papugi i papużki" było to może 20 lat temu i od tamtej pory zapragnąłem mieć amazonkę której dziś, gdy już ją mam z rąk tak łatwo nie wypuszczę.
I witaj na forum
I witaj na forum

Krzysiooo
Witam.
Jest ze mną i sąsiedzie w bloku też muszą być
ściany są cienkie i słychać wiec chyba przyzwyczaili się do papuga. Czasami pogaworzy. Aktualnie w planach jest budowa "wolierki" dla niego.
Jest ze mną i sąsiedzie w bloku też muszą być

- krzysiooo77
- Kontakt:
Ja też mieszkam z sąsiadami i nikt nie przyszedł z pretensjami,często i gęsto nawołuje ale gdy mówię "pa"rozumie że wychodzę i jest cicho.Na początku przejmowałem się tym i wiem że bardziej niż inni ,zresztą moja konura patagońska bardziej hałasuje i na dodatek potrafi zapiać póżnym wieczorem gdy wracam z pracy 

Krzysiooo
On ma okropny nawyk wołania się całym dziobem. Jak jest cisza to woła "choć tu", a tak to woli się podrzeć 

- krzysiooo77
- Kontakt:
One nie mają nikogo:(
Tylko nas i taką możliwość nawoływania trzeba brać pod uwagę można to złagodzić ale i zaostrzyć:(
Moja piekność też jest z drugiej ręki i wiem jak ciężko jest oduczyć starych nawyków:(
Paput trafił do wspaniałego domu bynajmniej mam takie przeczucie.
Jeśli byś mogła napisz czy pracujesz tak ogólnie ....jaki tryb życia prowadzisz?(napisałaś że przebywasz tylko z nim )
Tylko nas i taką możliwość nawoływania trzeba brać pod uwagę można to złagodzić ale i zaostrzyć:(
Moja piekność też jest z drugiej ręki i wiem jak ciężko jest oduczyć starych nawyków:(
Paput trafił do wspaniałego domu bynajmniej mam takie przeczucie.
Jeśli byś mogła napisz czy pracujesz tak ogólnie ....jaki tryb życia prowadzisz?(napisałaś że przebywasz tylko z nim )
Krzysiooo