Jak dużej klatki potrzebuje taka papuga? Czy ta: https://pedrorico.pl/pl/p/Hacienda-Play ... m/23029094 byłaby odpowiednia, czy jednak za mała? (Przepraszam za reklamę sklepu, ale to chyba jedyne miejsce w Polsce, gdzie można kupić tego typu klatki) Czy odstęp 2,5 cm nie jest za duży? Papuga byłaby w niej w nocy, w trakcie jedzenia i max. 4,5 godzin rano(przychodzę ze szkoły później, ale mama ma okienka w pracy i może wtedy spędzić z nią trochę czasu). Jaką inną moglibyście polecić? Przydałaby się z placem zabaw, tak by chcąc stworzyć papużce miejsce na górze nie trzeba było rozkładać góry i wyciągać wiszących zabawek.
Ile zabawek w klatce? Czy te z wyżej wymienionego sklepu będą dobre, czy poszukać lepiej czegoś innego? Zrobić nie potrafię - moje zdolności na tej płaszczyźnie są praktycznie zerowe

Co z żerdziami? Czy mogą być te z klatki(przynajmniej na początku), czy raczej jakieś inne? Moja nimfa ma w klatce jedną naturalną, jedną dołączoną do klatki(plastikową z dziurkami w środku) i jedną do ścierania pazurków. Siedzi na różnych, ale w sumie w klatce spędza niewiele czasu.
I ostatnie pytanie - co jeśli to ja będę się głównie zajmować papugą, trochę mama. Co do taty - przyjeżdża co jakieś 3,4 miesiące. Czy amazonka może traktować go jako intruza?
Jeśli takie pytania już były - przepraszam za powielanie. Będę wdzięczna za odpowiedzi