76 Ornitologiczne Mistrzostwa Polski

-czym jest wystawa ptaków-warunki i zgłoszenia-przygotowania do wystaw, relacje

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
coco39
Ptaki które hoduję: papugi
Kontakt:

76 Ornitologiczne Mistrzostwa Polski

Post autor: coco39 » pn gru 16, 2013 15:59

<cisza> <cisza> <cisza> <milczek> <milczek> <milczek> :O :O :O ale się porobiło hehehe Kryśka takie życie nie wszystko musi sie nam podobać ale wpływu na to nie mamy
Pozdrawiam
ArekP
http://arek-papugi.eu/

pysia34
Ptaki które hoduję: duże papugi
Kontakt:

Post autor: pysia34 » pn gru 16, 2013 16:29

Krysiu widziałaś kiedyś klatki transportowe dla zwierząt jakie są używane przez zoo?Ja miałąm możliwość obejrzeć taką "transportówkę" dla ar! Miała w przekroju nie więcej niż 18x18cm i długość około 70-80cm! Profesjonalna transportówka! Zwierze ma w czasie przewozu nie mieć możliwości ruchu wówczas taki transport jest bezpieczniejszy dla niego.

Krysia czy to nie Ty mnie uczyłaś zawsze że nie zawrócisz kijem Wisły całego wiata nie zbawisz??? Myślisz że koledzy forumowi na giełdy to transportery wożą? ich skrzynki niczym się nie różnią od tych ze zdjęć, no może nieco mnieszą ilością "sardynek".

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » wt gru 17, 2013 04:59

coco39 pisze:.... Kryśka takie życie nie wszystko musi sie nam podobać ale wpływu na to nie mamy
I mi się to nie podoba dlatego pozwoliłam sobie na zabranie głosu choć moja opinia to jak wołanie na puszczy . <bezradny>
No właśnie, takie życie........ Może i nie mamy wpływu na wiele bulwersujących spraw, ale tam, gdzie mamy, wystarczy jak każdy sam od siebie zacznie poprawiać ptasie życie .......

Pomyliliście pojęcia bo mówicie o transporcie w transportówkach, a ja mówię o klatce, w której ściśnięte ptaki ileś czasu siedziały na wystawie. Wiem że to była transportówka ale wiem również, że na czas wystawy nierozłączki powinny być w co najmniej dwóch klatkach
Dla chcącego, nic trudnego ....
pysia34 pisze:....... nie zawrócisz kijem Wisły całego świata nie zbawisz???.....

Nawet nie wiesz jak bym chciała by w końcu ktoś ,,tę rzekę kijem zawrócił " ...... Może wówczas było by mniej ptasiego szoku i stresu, a było by więcej szacunku i poszanowania papuziej godności.

pysia34
Ptaki które hoduję: duże papugi
Kontakt:

Post autor: pysia34 » wt gru 17, 2013 07:50

Papuzia godność..... ludzie siebie nie szanują a co dopiero zwierząt ....

Awatar użytkownika
JC
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: gołębie egzotyczne, papugi małe i srednie, zeberki
Kontakt:

Post autor: JC » wt gru 17, 2013 16:14

Z punktu widzenia papugi, ta przenioska i ilość ptaków była prawie idealna. "Idealniejsza" by była, gdyby była jeszcze nizsza, ale głębsza i ciemniejsza. A ilość ptaków powodowała, że mogły się czuć bezpieczniejsze. Znacznie gorsze są aktualnie rozpowszechniajace się na giełdach klatki wystawowe tzw telewizorki. Jak jeszcze w takiej jest ptak sam, to ma przegwizdane. Choć ludzie wtedy się nie irytują i wydaje im się, że wszelkie warunki są spełnione a ptaki są szczęśliwe <spox> A już całkowita ptasia tragedia jest w klatkach całych ażurowych.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Wystawy ptaków-”