-wymiary klatek dla papug -
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję:
- Kontakt:
-wymiary klatek dla papug -
-podam wymiary klatek dla niektórych papug-obecnie na rynku polskim nie brakuje pomieszczeń dla ptaków,różnią się one wielkością,ceną-i innymi czynnikami mniej lub więcej znaczącymi dla nas i naszego ptaka
-Aleksandretty_______dł. -63 cm________________szer.-45cm__________wys.- 65-70cm
-Małe ary/kakadu_______dł. -87-90 cm___________szer-55-60cm___________wys.-95cm
-Amazonki/żako________dł. -45 cm______________szer-45cm______________wys.-90cm
-Aleksandretty_______dł. -63 cm________________szer.-45cm__________wys.- 65-70cm
- Ptaki które hoduję:
- Kontakt:
JacekW bardzo dobra robota. Ja jeszcze dodam to że takie klatki jak są wymienione dla alexandrett, moim zdaniem powinny być najmniejsze w hodowli ptaków, by mogły one mieć troszkę mniejsca do swobodnego poruszania się. Dodam jeszcze że nie nalezy kupować klatek okrągłych. Ptaki się żle czują w takich klatkach i nie mają w nich spokojnego miejsca (kąta) w którym mogą sobie usiąść. W okrągłych klatkach ptaki ciągle się kręcą co nie sprzyja ich zdrowemu rozwojowi.
Najlepsze klatki są typu skrzynkowego (prostokąty) o zabudowanej jednej lub dwóch ściankach całkowicie a pozostałe są z siatki lub pręcików.
Najlepsze klatki są typu skrzynkowego (prostokąty) o zabudowanej jednej lub dwóch ściankach całkowicie a pozostałe są z siatki lub pręcików.
-
- Ptaki które hoduję:
- Kontakt:
-oczywiście klatki okrągłe-magą byc w zasadzie tylko i wyłącznie dla małej egzotyki-( wróblowate )- natomiast jeśli chodzi o papugi okrągła klatka nie powinna byc wogóla stosowana dla żadnej papugi-podkreslam- ZADNEJ-
właśnie tu mozna powiedzieć o zaburzeniach psychocznych u papug-właśnie z tąd się one biorą.Tylko proste-płaskie sufity stwarzają bezpieczenśtwo u samej papugi ,gdzie czuje się nie skrępowana i bardziej bezpieczna
JacekW
właśnie tu mozna powiedzieć o zaburzeniach psychocznych u papug-właśnie z tąd się one biorą.Tylko proste-płaskie sufity stwarzają bezpieczenśtwo u samej papugi ,gdzie czuje się nie skrępowana i bardziej bezpieczna
JacekW
-
- Zbanowany
- Ptaki które hoduję:
- Kontakt:
Ja swoje ptaki (łuszczaki i inne) utrzymywałem w małej wolierce wielkości ok.1.5x1.2x1.5m z ogrzewaniem. Efekty lęgowe były zadowalające. Obecnie już nie mam drobnych ptaszków. W tej chwili ptaki ganiają u mnie w wolierach zewnętrznych.
Nie patrzeć na przeciwności ......................... dążyć do celu. S.L
-
- Ptaki które hoduję: amadyny wspaniałe
- Kontakt:
ok dobra to ja dzis zrobie.bo jak jest do kitu to przeniose ją"falista"do klatek które sam robiłem z płyty.tez foty zrobie tylko znajde cyfrówe bo gdzies sie skubana zapodziała anoiw styd sie przyznac nie umiem zdjec wgrac na forum<wstyd i hanba>ale cóz mam 19lat a jakos technika sie nie interesuje bo przyroda to jest to!!!
Nawet z resztek świni powstaje pyszny hod dog!
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Moje aleksandretty obroźne oraz rozelle białolice oraz barrabanty mają woliery 2 x 1 x 1,4m tylko księżniczki walli maja wolierę większą 2 x 1,4 x 2,8 m (wys. x szer. x dł.),ale na wiosnę 08r. rozpoczynam budowę ptaszarni wewnętrzno -zewnętrznej a sama część zewnętrzna będzie miała ok 3-4m długości i mam nadzieję że w takich pomieszczeniach ptaki będą miały optymalne warunki. 

-
- Ptaki które hoduję: kanarki
- Kontakt:
http://www.allegro.pl/item224637317_sup ... 80_cm.html
Trafiłam na klatkę dla fretki, przyglądam się wymiarom i zastanawiam czy nadawałaby się po małych modyfikacjach dla aleksy obrożnej? Czy ktoś mógłby mi poradzić? / najbardziej zastanawia mnie odległość pomiędzy prętami czy nie jest za duża ?/
Trafiłam na klatkę dla fretki, przyglądam się wymiarom i zastanawiam czy nadawałaby się po małych modyfikacjach dla aleksy obrożnej? Czy ktoś mógłby mi poradzić? / najbardziej zastanawia mnie odległość pomiędzy prętami czy nie jest za duża ?/
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Moim zdaniem to bardzo dobra klatka dla aleksandretty, co do odległości między prętami to mogą zostać. W kilku moich klatkach dla nimf odległość między prętami wynosi 2,2 cm i jak do tej pory jeszcze żadna nimfa z tej klatki nie uciekła. Więc myślę ze z tamtej klatki aleksa też nie ucieknie.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Klatkę z prętów o odstępie 1,2 cm można wykorzystać też dla innych mniejszych ptaków z kolei tą drugą można przeznaczyć na większe i mocniejsze ptaki. Osobiście nie widzę żadnych innych różnic , wszystko zależy od Twojego gustu. Ważne są natomiast wymiary klatki których nie podałaś.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- Dr.Evil
- Ptaki które hoduję: na razie żadne
- Kontakt:
essex1 pisze:Dla jednego ptaka ok.Moj np.ma klatke 150wys.115dl.65szer.
No to jednak sporo większą, tylko troszeczke niższą. A w ogóle to gdzie szukać klatek? na allegro? odnosze wrażenie że tam wybór jest bardzo niewielki.
za każdym razem kiedy piszesz (głupiego/bezużytecznego/zupełnie nie na temat) \niepotrzebne skreślić\ posta, umiera kotek. zastanów sie dwa razy zanim to zrobisz.