Klatki.
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Klatki.
Ja się zawsze zastanawiam, czemu oni większą ilosc klatek w kraju produkują bezurzytecznych ? Takie co są wysokie i krótkie oraz wąśkie, okrągłe, mało ustawne itp.
Mało jest odpowiednich klatek, temu tez ja jeśli już, to wolę zrobić sobie samorobnie odpowiednią małą witrynkę dla poszczególnych ptaków.
Mało jest odpowiednich klatek, temu tez ja jeśli już, to wolę zrobić sobie samorobnie odpowiednią małą witrynkę dla poszczególnych ptaków.
Ostatnio zmieniony pt cze 01, 2007 18:18 przez ezra, łącznie zmieniany 1 raz.
- rozi
- Ptaki które hoduję:
- Kontakt:
Takie klatki produkowane są pewnie z myślą o mieszkaniach, nie każdy ma miejsce na szeroką klatkę. Sama kupiłam dla Lily klatkę dlugą i szeroką, zamuje sporo miejsca i zupełnie niepotrzebnie, ponieważ Lily i tak żyje luzem, śpi na karniszu, a jeśli przesiaduje w klatce, to częściej w klatce Piotrusia, dużo mniejszej.
everybody's someone
-
- Ptaki które hoduję:
- Kontakt:
Niepotrzebnie bowiem Lili i Piotruś żyją luzem... Myślę jednak, że osób które mogą takie warunki zapewnić ptakom mozna policzyć na palcach...Cała większość miłośników pierzaków może z przeróżnych względów TYLKO wypuszczać ptaki na wolne loty. W takim przypadku klatka powinna być największa z możliwych i oczywiście najszersza z możliwych. Ja podobnie jak Ty ptaków nigdy nie zamykam, mam małe klatki, ale pamiatam czas kiedy Ptasia siedziała w niej przepisowe 10 dni po wprowadzeniu się do nas i to było okrutne przeżycie. Dla niej i dla mnie...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Iwona
- Boguśka
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
Niemogłyście miłe panie uświadomić mnie wcześniej
Ja też puszczam ptaki wolno,a za klatką dla aleksy się tyle nachodziłam,żeby była duża,ale żeby się zmieściła tam gdzie zaplanowałam,żeby kolor...i co?siedzi teraz od dwóch dni w klatce nimf i wydaje się być zadowolona-tylko nimfy są zdezorientowane ....i po co było kupować taką dużą

-
- Ptaki które hoduję:
- Kontakt:
Bogusia, skoro w niej nie siedzi to jej nie niszczy - toc to korzystna inwestycja, ba - normalna lokata kapitału
... Ale poważnie podchodząc do sprawy - w Twoim wypadku, kiedy masz ptaki różnego gatunku nie mozna przewidzieć co będzie się działo w przyszłości, w czasie dorastania a bardziej dojrzewania aleksy. Wtedy taka klatka może okazać się niezbędna.
Ja rozważałam całkowite usunięcie klatek, które służą tylko do jedzenia i szorowania ich przeze mnie. Po jakimś namysle jednak uznałam, że w sytuacji awaryjnej taka klatka może się przydać. Ptak ją zna, lubi, gdyby trzeba było się ewakuować z domu (tfu, tfu, tfu)...
Mnie klatka bardzo się przydała, gdy ptak wyfrunął przez drzwi wejściowe i oszalały ze strachu latał po klatce schodowej. Zbyt dziki by wejść na rękę, zbyt zdenerwowany by pozwolić się zanieść na patyku do domu - na widok własnej klatki wpadł do środka z uczuciem ulgi i w ten sposób został przeniesiony do mieszkania zwanego dziuplą papuzią...
Pozdrawiam

Ja rozważałam całkowite usunięcie klatek, które służą tylko do jedzenia i szorowania ich przeze mnie. Po jakimś namysle jednak uznałam, że w sytuacji awaryjnej taka klatka może się przydać. Ptak ją zna, lubi, gdyby trzeba było się ewakuować z domu (tfu, tfu, tfu)...
Mnie klatka bardzo się przydała, gdy ptak wyfrunął przez drzwi wejściowe i oszalały ze strachu latał po klatce schodowej. Zbyt dziki by wejść na rękę, zbyt zdenerwowany by pozwolić się zanieść na patyku do domu - na widok własnej klatki wpadł do środka z uczuciem ulgi i w ten sposób został przeniesiony do mieszkania zwanego dziuplą papuzią...
Pozdrawiam
Iwona
- Frida84
- Ptaki które hoduję: Malwina, Hanka i Stefan, czyli trzy nimfy z piekła rodem ...
Moje papugi też nie są zamykane w klatkach, które służą im jedynie do posiedzenia (czasem, bo nie często), mają w niej jedzenie i wodę, chociaż duża podwójna miska z ziarnem stoi też na klatce a kolejna miska z zieleniną zwykle stoi na moim biurku, owoce nadziewam na patyczki do szaszłyków i podwieszam pod dachem większej klatki. Oczywiście w związku z tym, że moje papugi nie siedzą non stop w klatkach to mogłabym je wynieść z pokoju, ale faliste zawsze wracają na noc spać do większej klatki - no chyba, że wcześniej usną na gałęzi lub drzewie. Z kolei nimfy, w ciągu dnia rozrabiają w mniejszej klatce i dość często też tam śpią. W mniejszej klatce nie ma żadnego jedzenia ani zabawek, same drewniane żerdzie. Przymierzam się do kupna Lotni, wtedy będę mogła wykorzystywać mniejszą klatkę jedynie do transportu ptaków.
Jak pisać, by przykazań forum nie złamać, czyli REGULAMIN
Jak pisać, by gniewu na siebie nie ściągać, czyli WYSZUKIWARKA
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Klatkę można kupić gdy ma się jedną falistą dla innych papug klatki z reguły są za małe no chyba że mówimy o klatkach za kilka stówek.Ja moje rozelle mam w przestrzennych wolierach ba nawet WPF posiadaja swoją wolierkę bo klatką tego bym nie nazwał więc kochani kto tylko może niech buduje dla swoich ptaków woliery które wcale nie muszą być ogromne.
- Frida84
- Ptaki które hoduję: Malwina, Hanka i Stefan, czyli trzy nimfy z piekła rodem ...
Witam. U mnie budowa woliery odpada z uwagi na to, że narazie mieszkam z rodzicami a mam już i tak zagracony pokój. Zresztą woliera też nie miałaby sensu skoro papugi są cały czas wypuszczone a dużą klatkę chcę kupić dlatego, gdyż planuję nieco powiększyć rodzinę i zależy mi na tym aby w sytuacji, gdy każdemu zachce się spać w klatce żeby nie były ściśnięte jedno koło drugiego, ale żeby każdy znalazł miejsce dla siebie.
Jednak jeśli ktoś ma warunki, mieszka w domku - no nawet i w bloku - to niech buduje woliery. Pozdrawiam.
Jednak jeśli ktoś ma warunki, mieszka w domku - no nawet i w bloku - to niech buduje woliery. Pozdrawiam.
Jak pisać, by przykazań forum nie złamać, czyli REGULAMIN
-
- Ptaki które hoduję: żakuniu przybądź
Czy znacie miejsce w Warszawie(giełda, sklep internetowy, osoba fizyczna), gdzie mogłabym kupić dużą klatkę dla żako (minimalne wymiary wys.100, szer.100, dł.80), dobrej firmy, z zabezpieczeniami drzwiczek, pleksi zabezpieczającym przed rozsypywaniem ziaren w około, otwieranym "dachem".Jaką firmę polecacie?No i chodzi mi o miejsce najtańsze.Co sądzicie o klatkach używanych?Czy nie jest ryzykiem kupowanie klatki"po kimś", bo wiadomo że na 100%zdezynfekować jej się nie da?Papugę kupię dopiero za rok, więc mam dużo czasu na poszukiwania.Proszę o info.
Marzę o żako!
-
- Ptaki które hoduję: mnicha :D
- Kontakt:
O.o to bardzo poważna sumka, jeśli w takich cenach to rozejrzyj się tutaj
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0349259681
ten Pan z Dortmundu ma MASĘ klatek, zjedź trochę poniżej środka strony i będą inne oferty.A klatki mają chyba wszystkie udogodnienia jakie są dostępne.
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0349259681
ten Pan z Dortmundu ma MASĘ klatek, zjedź trochę poniżej środka strony i będą inne oferty.A klatki mają chyba wszystkie udogodnienia jakie są dostępne.
W końcu padło na mnichę
-
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
dariap2006, Tylko upewnij się co do tej firmy,kiedyś były z nią problemy. Mam nadzieję że to czas przeszły i teraz wywiązują się z zobowiązań.
- wojtek
- EKSPERT-HODOWCA
- Ptaki które hoduję: Senegalki
- Kontakt:
A może za taką cenę kup dwie, połączysz razem i masz naprawdę dużą klatkę. http://www.hodowlapapug.pl/?co=shop&act=show&id=977
W razie będziech chciała dokupić drugą papugę rozdzielisz.
W razie będziech chciała dokupić drugą papugę rozdzielisz.
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.
-
Al pisze:dariap2006, Tylko upewnij się co do tej firmy,kiedyś były z nią problemy. Mam nadzieję że to czas przeszły i teraz wywiązują się z zobowiązań.
Al, rozumiem,że mówisz o sklepie? O opinie też chciałam was zapytać, bo ja tego sklepu nie znam, a np.karmy dla psów eukanuby mają pieruńsko drogie.
Wojtku, tak, ale zobacz ile tamta klatka ma udogodnień, otwierana góra, zabezpieczenia boczne, otwierany "balkon", a poza tym jeśli będą takie ciut mniejsze z otwieranymi dachami to wezmę mniejszą, ale tylko ciut.
Marzę o żako!
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
dariap2006, Właśnie mowię o tym sklepie,miał nie najlepszą opinię,b.długi czas wysyłki, brak kontaktu w wlaścicielem,balagan - pieniądze za towar zostały wpłacone a po upływie kilku tygodni towaru dalej nie było.
-
Dzięki Al.Dlatego, za zakup klatki wzięłam się już teraz, a papugę kupię dopiero za rok.W razie czego to sama pojadę po tą klatkę, ale szczerze powiedziawszy to jest jedyny sklep, który znalazłam mający takie fajne klatki(polecone przez Wilu).Szukałam tej firmy(Kankan) w innych sklepach internetowych, ale nie znalazłam, także nawet nie mam porównania cenowego.Teraz już wiem czego szukam, będę sprawdzała na allegro i na bieżąco w innych sklepach, a może dowiem się też czegoś od was.A może ktoś będzie sprzedawał używaną?
Zobaczymy. Zawsze do zakupu nowych zwierząt dokładnie się przygotowuję.

Marzę o żako!