Agresywne zeberki
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Papużki zeberki
Agresywne zeberki
Witam, mam problem ze swoimi żeberkami, wszystkie moje ptaki to samiczki, na początku była samica i samiec lecz niestety samiec odszedł i zdecydowałem się szybko na kupno kolejnych 2 samiczek, wszystko od prawie roku było okej, odgadywały się i wspólnie żyły( dodam ze klatka jest dość duża bo 100x50x40) od jakiś kilku dni dwie zeberki uwzięły się na jedna i przepędzaly ja z kata w kat, w końcu pojechałem kupić jeszcze jedna samiczkę bo było mi szkoda ze ta jedna ciagle siedzi sama, ale sytuacja się zmieniła, teraz te 2 agresywne atakują ta nowa a tamtej dały spokój i teraz ta nowa siedzi ciagle sama przepędzania z kata w kat, może ktoś mi poradzić co zrobić bo strasznie mi szkoda tego ptaszka
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
odsadz je do innej klatki
-
Co masz na myśli, odsadzić te 3 agresywne wobec jednej do innej klatki ? Na stałe ? Czy na jakiś czas?
Raczej powinieneś tą nową i tą która była przepadzana do innej klatki
-
Okej, tylko to już jest na stałe ? Czy po prostu odseparować je na jakiś czas ?
Odziel je na jakiś czas i po tam jakimś tygodniu czy dwóch spróbuj połączyć i próbuj tak do skutku jak nic nie da chyba zostanie na stale trzymanie w 2 klatkach