Aleksandretta Chińska
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- LUKA
- Ptaki które hoduję: Patagonki Aleksandrety Rozelle Królewskie Barnardy i inne...
- Kontakt:
Jeśli aluminium jest za słabe, w co wątpię kątownik o odpowiedniej grubości np. 3 mm. Jeśli dalej ktoś będzie uważał, że są za słabe to proponuje dać kątowniki z nierdzewki tego na 120 procent nie uda im się zniszczyć. Co do ręcznie karmionych też potrafią pokazać, na co je stać po prostu chińczyki muszą obgryzać gałęzie sprawia im to ogromna satysfakcje. 

W wolnych chwilach zapraszam na www.CentrumEgzotyki.pl
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
LUKA, ale my tu nie mówimy o tak grubych katownikach bo te ozdobne o których mowa mają ze 1-1,5 mm a narozniki alu juz całkiem mniej to jedna strona medalu oczywiście mozna w jakis sposób poradzić sobie z zabezpieczeniem np szafy ale co z innymi elementami wyposazenia domu - karnisze ,żyrandole,krzesła,stoły,drzwi- trzeba wszystko wziąść pod uwagę przeciez wszystkiego nie obije rurami,katownikami czyblachą.
- LUKA
- Ptaki które hoduję: Patagonki Aleksandrety Rozelle Królewskie Barnardy i inne...
- Kontakt:
Fajnie, by to wszystko wyglądało tak pozabezpieczane
A tak na poważnie to ciężka sprawa żeby meble pozabezpieczać i żeby wyglądało to jakoś w miarę dobrze. Najlepiej wypuszczać papugę tylko w naszej obecności i ciągle na oku ja mieć a jeśli jest już potrzeba opuszczenia domu to albo specjalny pokuj dla papug albo klatka innego wyjścia nie ma zawsze podczas naszej nieobecności coś zmajstruje albo poniszczy taka już natura papug.

A tak na poważnie to ciężka sprawa żeby meble pozabezpieczać i żeby wyglądało to jakoś w miarę dobrze. Najlepiej wypuszczać papugę tylko w naszej obecności i ciągle na oku ja mieć a jeśli jest już potrzeba opuszczenia domu to albo specjalny pokuj dla papug albo klatka innego wyjścia nie ma zawsze podczas naszej nieobecności coś zmajstruje albo poniszczy taka już natura papug.
-
- Ptaki które hoduję: Rozella Królewska
Witam
Mam pytanie odnośnie chinczyków co do decybeli - gdyż na moje obrożne i barabandy skarżą się sąsiedzi - wiem że Aleksandretty wielkie są bardzo głośne a chińczyków nie miałem okazji zobaczyć i posłuchać.
Mam dylemat albo szkarłatki albo chińczyki (barrdziej pododbają mi się chińczyki)
Czy chińczyki są głośniejsze od obrożnej?
Mam pytanie odnośnie chinczyków co do decybeli - gdyż na moje obrożne i barabandy skarżą się sąsiedzi - wiem że Aleksandretty wielkie są bardzo głośne a chińczyków nie miałem okazji zobaczyć i posłuchać.
Mam dylemat albo szkarłatki albo chińczyki (barrdziej pododbają mi się chińczyki)
Czy chińczyki są głośniejsze od obrożnej?
- LUKA
- Kontakt:
Chińczyki są głośne ale ten dźwięk jest przyjemny dla ucha mi się tak wydaje, ale jak sąsiedzi skarżą się na obrożne i barabandy to o chińczykach możesz zapomnieć bo jak czasami im się zechce dawać koncerty to trwa to parę godzin więc musisz już sam zdecydować czy chcesz sąsiadom na nerwach zagrać jeszcze.
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
Mam wszystkie z w/w i nie ma tragedii, ale może dlatego że mam wyrozumiałych sąsiadów:-) ale co prawda chińskie są najbardziej głośne z tego stadka:-)
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...