Pomoc w wyborze pierwszej papugi

Gdzie i jak kupować ptaki.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

serdel77
Ptaki które hoduję: Zadne

Pomoc w wyborze pierwszej papugi

Post autor: serdel77 » pt lut 03, 2023 03:26

Witam!
Potrzebuje waszej pomocy w wyborze.
Od pewnego czasu rozglądam się za papugiem dla siebie. Wczesniej byl pies i dzieciaki, ale dzieciaki juz na studiach i pies z nimi. Obecnie mieszkam sam i postanowilem znalesc przyjaciela skrzydlatego. Mieszkam w trzypokojowym mieszkaniu około 50m^2. w woj Lubelskim Puławy
Pracuje na zmiany ale w bardzo dobrym systemie i ptak musialby przebywac conajmniej 8h w klatce pod moja nieobecnosc, a jakby byl znosny to w jednym pokoju poza klatka. Reszte dnia musielibysmy znosic swoje towarzystwo <haha>
Podobaja mi sie
AFRYKANKI czerwonobrzucha i senegalska
RUDOSTERKI
MNISZKA Nizinna
Oczywiscie w gre wchodzi 1 sztuka najlepiej jakby byla oswojona i ze sprawdzonego zródła

Zależy mi również, żeby towarzyszyła w wolnych chwilach. Zdaje sobie sprawę, że trzeba poświęcić ptakowi DUŻO czasu. A mam go pod dostatkiem
Budżet, w jakim chciałbym się zamknąć ptak z klatka i jakimis zabawkami to okolo 1200 - 1800 zl ale im taniej tym lepiej.(afrykanka byla by super tylko nwm czy cenowo sie zmieszcze).

Bardzo liczę na Waszą pomoc! Dodam, że nie mam wiedzy na temat hodowli ptaków.
Pozdrawiam wszystkich
Artur z Puław

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Zakup ptaków-”