Piona Niebieskogłowa Czy inny gatunek?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Piona Niebieskogłowa Czy inny gatunek?
Witam chciałem kupić Papugę lecz nie wiem jaki gatunek był by dla mnie odpowiedni.
W internecie jest mało wiadomości odnośnie Pion a z tego co mi sie udalo wyczytać jest to bardzo leniwy i spokojny ptak ale czy nadaje się dla leniwego 16 latka który siedzi całymi dniami w domu??
Proszę o pomoc szukam gatunku ktory nie bedzie bardzo głosny, leniwy i skory do zabawy
W internecie jest mało wiadomości odnośnie Pion a z tego co mi sie udalo wyczytać jest to bardzo leniwy i spokojny ptak ale czy nadaje się dla leniwego 16 latka który siedzi całymi dniami w domu??
Proszę o pomoc szukam gatunku ktory nie bedzie bardzo głosny, leniwy i skory do zabawy
-
- Ptaki które hoduję: Nimfy, Aleksandretty
Skoro masz 16 lat, to chyba po wakacjach już w domu siedzieć nie będziesz, zastanów się co wtedy!
Będę siedział bo i tak wracam zawsze do domu o 17 ze szkoły moge sie z nia popawic rano i jak wroce to do konca dnia. Moim plusem jest to ze nie musze sie uczyć wystarczy ze słucham i spokojnie mam te 4 ze wszystkiego a w wolny czas papuga nie bedzie nawet w klatce przez minute XD
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
a co zrobisz jak papuga nie będzie z tych chętnych do zabawy, tylko będzie dziobać i wrzeszczeć, bo statystycznie to jest bardziej prawdopodobne.SirBadys pisze:moge sie z nia popawic rano i jak wroce to do konca dnia.
Gdałem z hodowcą jego papugi zawsze sa skore do zabawy i nie sprzedaje tych złych ktora. Ten gatunek papugi (Piona) jest bardzo skory do zabawy
-
- Ptaki które hoduję: Nimfy, Aleksandretty
Myślę że dobrym rozwiązaniem byłyby dwie papugi, może z tych mniejszych, np. nimfy, jak nie będzie Cię w domu, to zawsze miałyby siebie. Nimfy są bardzo pociesznym gatunkiem, łatwym do oswojenia w młodym wieku.
Lecz Piony sa bardzo Ciche a po za tym mam Swinke morska wiec moze jakos by sie bawiły razem :)
Ludzie no podajcie Jakieś gatunki które są dość ciche i lubią się bawić oraz przywiązują sie do właściciela Błagam was bo wasze zdanie a zwlaszcza hodowcow jest bardzo wazne
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
No przecież już hodowca podał ci link do swojej strony na której opisuje piony, był tam też kontakt do niego.
Osobiście nie znam bardzo cichych papug, więc nie pomogę, ale nie jestem hodowcą, więc pytaj dalej.
Osobiście nie znam bardzo cichych papug, więc nie pomogę, ale nie jestem hodowcą, więc pytaj dalej.
Miałem styczność z Pioną, bardzo spokojny i cichy ptak, aktywny głównie rano i po południu.
A para Nimf była by Odpowiednia
Wiem że nie są ciche ale dobrze powtarzaja i bawią się razem. Lecz czy przywiaza się do mnie ?
Oraz może aleksandrete obrozna

Oraz może aleksandrete obrozna

- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
SirBadys pisze: .... ale czy nadaje się dla leniwego 16 latka który siedzi całymi dniami w domu?? .....
SirBadys - ,,leniwy 16-to latku " a czy Ty masz wogóle jakieś doświadczenie z ptakami ?
,,Skaczesz" po różnych gatunkach papug z czego wnioskuję, że tak naprawdę nic o nich nie wiesz ....
Masz wakacje, masz internet. Zadaj sobie odrobinę trudu i poczytaj forum, wyciągnij wnioski a znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.
SirBadys pisze:Ludzie no podajcie Jakieś gatunki które są dość ciche i lubią się bawić oraz przywiązują sie do właściciela ....
Każdy z użytkowników forum ma swoje upodobania, wymagania, warunki, itd, które nie koniecznie muszą się pokrywać z Twoimi. Każdemu pasuje inny gatunek papug.
Masz tu lekturkę :
viewtopic.php?f=106&t=5190
viewtopic.php?f=106&t=4241
viewtopic.php?f=106&t=4701
Nie zaszkodzi jak przeczytasz i inne tematy viewforum.php?f=106
Wszystko czytałem i wiem ale każdy mi coś innego gada i mieszaja mi w głowie. Moim ulubionym gatunkiem jest aleksandretta obrozna i chyba właśnie na nią się zdecydowałem (czytałem juz chyba z 50stron o tych ptakach) więc tu proźba bo chce kupic młodego ręcznie karmionego ptaka więc mogli byście podać jakiegoś dobrego i zaufanego hodowcę. Taki ktory potrafi dobrze dobrac pare ptakow i wie o nich wszystko
jakos dam rade z tym halasem najwazniejsze zeby pokochały własciciela. A więc proszę znawcow kiedy sa legi tych ptakow i czy ktos zna dobrego hodowce