Drabinka w budce lęgowej
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- wacek667
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty obrożne, nimfy
- Kontakt:
Drabinka w budce lęgowej
Dzięki uprzejmości WOJTKAZ niedługo będę miał alekse. Oto pisklaczki.
Dyskusja wyodrębniona ze strony http://www.aleksandretta.pl/forum/viewt ... 9402#19402
Dyskusja wyodrębniona ze strony http://www.aleksandretta.pl/forum/viewt ... 9402#19402
Ostatnio zmieniony śr lut 11, 2009 11:07 przez wacek667, łącznie zmieniany 1 raz.
Mawiano mi albo rybki albo akwarium. No cóż wybrałem papugi.
- wacek667
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty obrożne, nimfy
- Kontakt:
Oj z wrażenia nie zdążyłem wkleić fot
Ostatnio zmieniony pt sty 21, 2011 04:15 przez wacek667, łącznie zmieniany 1 raz.
Mawiano mi albo rybki albo akwarium. No cóż wybrałem papugi.
- Koko-zieloneoko
- Ptaki które hoduję: Nimfy, Gołębie
- Kontakt:
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Al pisze:Ja nie mam drabinki,tylko do przedniej ściany mam przybite od wew.kawałki listewek też zdają egzamin.
Tak zgadza się, że zdają egzamin, ale tylko w przypadku np.nimf gdyż nie niszczą drewna. W przypadku już innych papug np.aleksandrett,rozell listewki w krótkim okresie czasu zostałyby "rozgryzione" i co wtedy

- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
coco39, nie mam aleksandret
rozelle białolice też jak na razie nie przejawiają zapędów niszczycielskich a baraband też listewki nie interesują.
Ale masz rację muszę sobie zrobić na wszelki wypadek metalowe drabinki.

Ale masz rację muszę sobie zrobić na wszelki wypadek metalowe drabinki.
- Adrianna78
- Ptaki które hoduję: opieka nad roznymi gdy wlasciel nie ma czasu...
- Kontakt:
U znajomych bardzo dobrze sparawdza sie tez sie kawalek siatki ... takiej jak na zdjeciu , ale musi byc dobrze zabezpieczona zeby nie zrobily sobie krzywdy ,
http://c.wrzuta.pl/wi16479/ad00b4b50025 ... HtZBm&ft=f
http://c.wrzuta.pl/wi16479/ad00b4b50025 ... HtZBm&ft=f
Nie ma juz malenstwa , lecz w pamieci i w sercu pozostanie na zawsze...
- Koko-zieloneoko
- Ptaki które hoduję: Nimfy, Gołębie
- Kontakt:
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Koko-zieloneoko, Tu nie chodzi o maluchy tylko o papugi które wymagają głębokich budek.Gdy nie ma drabinki,szczebli lub siatki to ptak wysiadujący musi skoczyć na dno,co może spowodować rozbicie jaj.
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty Obrożne
- Kontakt:
-
- Ptaki które hoduję: papugi,blaszkodziobe
Witam mam pytanie jakie rozwiązanie zastosować podczas robienia drabinki w budkach dla aleks chińskich czy zrobić normalna drabinkę drewniana czy też przykręcić do ścianki budki dwa kawałki deseczki i nabić na nią zgrzewana siatkę , który patent jest najlepszy biorąc pod uwagę ze chińczyki to totalne zjadacze drewna , ale drabinka drewniana jest bezpieczniejsza niż nabijanie siatki w która mała papuga możne sobie wcisnąć nogę i podczas próby wyciągania może skręcić niefortunnie pytam ponieważ nigdy nie stosowałem nabijanej siatki tylko drewniane drabinki
Jaki polecicie sposób ? pozdrawiam
Jaki polecicie sposób ? pozdrawiam
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
lorek pisze: czy zrobić normalna drabinkę drewniana czy też przykręcić do ścianki budki dwa kawałki deseczki i nabić na nią zgrzewana siatkę
Drewniana drabinka nie "pożyje" długo chińczyki "zjedzą "ją na śniadanie.Nabijanie deseczek i na nie siatki to też zły pomysł bo to samo co z drabinką drewnianą stanie sie z deseczkami.
Najprostsza drabinka to zgrzewana siatka (odpowiedniej grubości drut oczywiście