Ulubione zabawki waszych pupili?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: żako
- Kontakt:
Zdaje sobie z tego sprawe. Niestety kuchnie mam otwarta razem z salonem i raczej w przyszlosci nie unikne sie lotow aleksy do kuchni. Najgorsza jest kuchenka, a ja mam elektryczna z ceramiczna plyta - czyli nic nie widac, bo jak jest ogien, to sie ucza uwazac, ale garnki i taka plyta - odpada 

Sorina
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Boguśka
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
U mnie zamiast drzwi do kuchni wisi firanka u innych są to korale,a u innych sznurki, jak będziesz chciała to też coś wymyślisz bo jak aleksa się oswoi i zacznie wszędzie latać i tak niszczyć jak mój Leon to nie nadążysz z nim na wyścigi żeby pozabezpieczać co poniektóre rzeczy.Ale tu przede wszystkich chodzi o bezpieczeństwo papugi a nie o rzeczy więc już teraz pomyśl o tym.Dopóki Ferdek był sam interesowało go tylko to co było przeznaczone do zabawy dla niego,ale Leona nie interesuje to zupełnie i w tym cały jego urok, a moje zadanie to by w tym psuciu nie zrobił sobie krzywdy
- Boguśka
- -#moderator
Jak się tej bujawki nie boi to zostaw.Musi się jej przyglądnąć i zobaczyć ,że "nie gryzie"Moja nimfa jak była sama to miała huśtawke którą omijała z daleka przez cały czas kiedy była sama.Wystarczyło że dokupiłam samczyka który uwielbiał się bujać i teraz mają dwie bo była wojna kto się kiedy buja.Daj jej troche czasu
- Boguśka
- -#moderator
To czuje się bezpiecznie!Moja aleksa przestała się nas bać dopiero jak zawitał Leon,a jest u mnie od maja.Ale jak ją kupiłam miała 5-cy i z człowiekiem nie miała dużo kontaktów to może dlatego.Twoja widocznie z człowiekiem nie ma złych wspomnień i nikt jej nie dokuczał to i nie będzie tak żle.Tylko żebyś nie chciała jej na siłe poganiać bo to może ją zniechęcić.Aleksy są bardzo towarzystkie i ciekawe więc jak już się zdecyduje wyjść z klatki to licz się z tym że nie będzie chciała chętnie wracać.
-
- Ptaki które hoduję: żako
- Kontakt:
Musze Wam to napisac. Domyslacie, sie, ze jesli mam malego brzdaca, mam tez grzechotki. Dzisiaj dolozylam jeszcze jedna zerdz mojej aleksie, bo zauwazylam, ze stara sie siadac z tej strony klatki, gzdie jestem ja no i co sie stalo? Usiadlam jak zwylke bardzo blisko klatki a w reku trzymalam jedna z grzechotek i machalam nia do mojej corci i wtedy Eleonora zaczela gawozyc tak slodziutko, wiec ja przysunela gzrechotke do klatki( w gzrechotce sa kolorowe kuleczki ) a on podeszla, pogawozyla i brala ja w dziobek! Czyz to niesamowite?! Zmienialam grzechotki i kazda byla tak samo zainteresowan. Tak sie ciesze, ze musialam do Was napisac 

Sorina
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- sqrczybyk
- Ptaki które hoduję: Żako Kongijskie, Kakadu żółtolica
- Kontakt:
Bardzo inteligentne zabawki http://www.grafi.ehost.pl/zabawki.html warto zobaczyć.
- sqrczybyk
- Ptaki które hoduję: Żako Kongijskie, Kakadu żółtolica
- Kontakt:
Zabaweczki takie można zrobić samemu i to w towarzystwie papug,materiały są łatwo dostępne np. w castoramie... a i pupilek ma możliwość wybrać te przedmioty które go najbardziej interesują. Jest z tym troszkę roboty,ale równie dobrze można mężulka do niej zagonić 

- Milusia
- Ptaki które hoduję: alesandretta obrożna
Wiem,że samemu lepiej zrobić takie zabawki tak też uczynię
,mężusia niestety nie mogę zagonić bo go nie mam
ale damy radę.Niedługo pochwalę się na "garnku"mieszkankiem dla mojej aleksy
pozdrawiam

pozdrawiam