Przeprowadzka z klatki do nowej klatki
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Obrożna
Przeprowadzka z klatki do nowej klatki
Zamiast tworzyć nowy temat zadam pytanie tutaj, jutro kupuję nową klatkę, jak oswoić go z nią żeby do niej wszedł i spał bez strachu? Obecna jest z daszkiem a zamówiona jest bez, wystawić klatkę do pokoju na 1 dzień zeby oswoił się z jej widokiem itp.?
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Zrób tak jak napisałeś, możesz poczekać z przeprowadzką nawet kilka dni. Do tego czasu ptak powinien się zapoznać z nową klatką. Do misek wsyp jedzenie i załóż pojemnik z wodą ,dorzuć kilka zabawek, pozostaw otwarte drzwiczki i czekaj. Postaraj się urządzić klatkę na gotowo, niech papuga się z nią oswaja od samego początku.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Moja Aleksa do nowej klatki (tzw. woliera na kółkach) się przyzwyczaiła od razu.
Najważniejsze przewiesić od razu ulubione zabawki, drabinki itp.
Najważniejsze przewiesić od razu ulubione zabawki, drabinki itp.
-
No klatka złożona, wypuściłem go a ten od razu do niej poleciał, siadł na dach i siedział, potem wsypałem ziarno do miski to od razu wleciał do klatki i siedzi i je do tego momentu ogółem oswoił się z klatką w mniej więcej 15-30min chyba rekord :D Jak dziś przywiozłem tą klatkę to ma spać w nowej czy jeszcze w starej?
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
zostaw mu obie niech sam wybierze :), a do starej przestań dosypywać karmy...
-
Ta nowa klatka ma wejście od góry gdzie chyba lepiej mu się wchodzi i tak bardzo nisko przez kraty i chyba nie wie że tam w ogóle jest wejście, jak mu to pokazać ?
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
poprostu też otwórz, a po jakimś czasie zamknij górę, napewno znajdzie wejście/wyjście :)
-
Chcecie może zdjęcie klatki? :D Tak się pochwalić xd