Misiek nie neguje twoich warunków znam warunki w hodowlach i byłoby super gdyby wszystcy mieli takie jak ty
Ja jestem prostym trzymaczem i serce by mi pękło gdybym miała je w takich....
nawet drobnica ma szklarnie 4,2m długą 3,6szeroką i do tego dwie wylotki kolejne metry i wszystko otwarte tak aby mogły latać wkoło
Po prostu różne są nasze cele.
Przyznam ci się że znajomy hodowca kupił kiedyś jedno koło sznurkowe do zabawy swoim 80-100 papugom?
W hodowlanych wolierach żadko widuje się zabawki aby ptaki się nie nudziły, nawet liny widuje się żadko
Cele i warunki determinują wystrój pomieszczeń. Nigdy nie dojdziemy do porozumienia, bo patrzymy z innych punktów odniesienia. Twoje woliery są super wykonane, świetne karmidła - moje się dopiero robią z nierdzewki. Idąc twoim tokiem myślenia skoro kakadu ma 46 cm i lory 38cm a rudosterka 25cm to twoje mają na osobnika 0,9m a moje mają 4,6m więc nawet biorąc pod uwagę mnożnik wielkości papugi nijak sie to ma do siebie
Jeszcze raz jednak dodam -inne cele. W celach hodowlanych sama nie trzymałabym w większych pomieszczeniach. Hodawca żadko jednak siada na leżaku w wolierze i bawi się z ptakami ....

hihihihihi w twoich bym zwariowała bo mam klaustrofobię
Nie mniej bardzo ale to bardzo podoba mi się ich wykonanie

Widziałam takie woliery w Niemczech. Koszty ogromne. Sama myślę o zrobieniu tych do szczytu na profilach aluminiowych jak ogród zimowy , nie wiem jednak czy podołam finansowo

no i czy profil oprze się dziobom moich szaleńczych ptaszków

Chociaż w zasadzie się nie nudzą i nie dobierają do rzeczy , do których nie powinny. W zoo berlińskim kakadu dobierały się do profili ... ale co miały robić z nudów

nawet kawałka liny nie miały.