KLATKI dla aleksandrett obrożnych
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna
Re: KLATKI dla aleksandrett obrożnych
Czy kupowaliście niedawno klatkę dla Aleksandretty obrożnej? W internecie nie ma wiele ofert klatek o szerokości od 100 cm i trudno mi na coś sensownego trafić, może macie za sobą udany zakup? Tę którą mam aktualnie ma szerokość 53, wysokość 63 i głębokośc 33 w związku z tym nigdy nie zamykam w niej drzwiczek i papuga wchodzi do niej tylko na posiłek. Chciałabym zakupić klatkę odpowiednich rozmiarów w któej mogłabym ją zamykać podczas mojej nieobeności.
Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
oliwka, zobacz to http://www.zdrowyzwierzak.pl/pol_m_Klat ... w-100.html możesz też coś wybrać z klatek dla gryzoni.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
-
Dziękuję :)
Wybrałam sobie takie klatki:
http://www.zdrowyzwierzak.pl/product-po ... atowa.html" onclick="window.open(this.href);return false;
lub
http://www.zooplus.pl/shop/ptaki/klatki ... ieg/234143" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy moglibyście mi doradzić która Waszym zdaniem byłaby lepsza?
Wybrałam sobie takie klatki:
http://www.zdrowyzwierzak.pl/product-po ... atowa.html" onclick="window.open(this.href);return false;
lub
http://www.zooplus.pl/shop/ptaki/klatki ... ieg/234143" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy moglibyście mi doradzić która Waszym zdaniem byłaby lepsza?
-
A która to omega? To co wysłał grzebar44 to rzeczywiście bardzo ładna klatka ale cały czas byłam przekonana, że muszę zakupić klatkę szeroką a nie wysoką, a ta ma tylko 72 cm szerokości a jest aż 146 cm wysoka. Dwa linki które wkleiłam mają 100cm szerokości. Mam jedną aleksandrettę i ona spędza czas tylko w górnej części klatki, niegdy nie schodzi nisko więc po co byłaby jej taka wysoka klatka?
Doradźcie mi proszę
Doradźcie mi proszę

Klatka jest wystarczająco wysoka i szeroka, ptaki swobodnie latają i nie niszczą ogonów - wcześniej miałem niższą klatkę.
Witam
Jestem właścicielką 4 mies. samca aleksandretty obrożnej. Jest on już w pełni oswojony: wchodzi na rękę, bierze z niej jedzenie, daje się głaskać ( niestety tylko za smakołyk).
Dotychczas był w klatce o wymiarach szer.40 dłu.70 wys.90, widzę ze strasznie szybko rośnie więc chcem mu zrobić wolierę pokojową o przybliżonych wymiarach szer.50 dłu.120 wys 130. Czy uważacie, że taka woliera wystarczy dla dorosłej aleksy
Jestem właścicielką 4 mies. samca aleksandretty obrożnej. Jest on już w pełni oswojony: wchodzi na rękę, bierze z niej jedzenie, daje się głaskać ( niestety tylko za smakołyk).
Dotychczas był w klatce o wymiarach szer.40 dłu.70 wys.90, widzę ze strasznie szybko rośnie więc chcem mu zrobić wolierę pokojową o przybliżonych wymiarach szer.50 dłu.120 wys 130. Czy uważacie, że taka woliera wystarczy dla dorosłej aleksy

co moge poprawic czy klatka dla obroznej jest ok
nie chodzi o to czy fajna tylko czy dobrze urzadzona kijki grubodc rozmieszczenie itp a 2 pytanie od czego zaczac oswajanie ptaka
-
- Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
- Kontakt:
Zamien zerdzie ktore masz na swieze :) fajna jest wierzba mandzurska, brzoza. Kolo bawelniane daj na srodek papug bedzie w nim sobie spal. Najwazniejsze to swieze galezie do rozwalania dziobania itd :p wiadomo ze aleksy to uwielbiaja :)
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
pablom515, o wyposażeniu klatki - viewtopic.php?f=104&t=3262 plus tematy viewforum.php?f=105
Zacząć od wykazania dobrych chęci i przeczytania
:
oswajanie - viewtopic.php?f=151&t=11
viewtopic.php?f=151&t=540&view=unread#unread i ewentualnie w którymś temacie dopytania.
TU jest temat o wielkości klatek więc nie mieszajmy merytoryki.
pablom515 pisze:.... od czego zaczac oswajanie ptaka
Zacząć od wykazania dobrych chęci i przeczytania

oswajanie - viewtopic.php?f=151&t=11
viewtopic.php?f=151&t=540&view=unread#unread i ewentualnie w którymś temacie dopytania.
TU jest temat o wielkości klatek więc nie mieszajmy merytoryki.
Witam. Jestem tu nowa wiec proszę o wyrozumiałość. Mam zamiar kupić na Allegro klatkę dla Aleksandretty obrożnej. Moje pytania są następujące :
-Klatka jest ocynkowana. Czy jest to szkodliwe dla ptaka?
-Czy papuga podczas " skubania " prętów może się zatruć?
-Czy wymiary klatki 146x72x56 cm są dla Aleksandretty odpowiednie?
( Dodam, że nie znalazłam odpowiedzi namoje pytania)
Z góry dziękuję :D
-Klatka jest ocynkowana. Czy jest to szkodliwe dla ptaka?
-Czy papuga podczas " skubania " prętów może się zatruć?
-Czy wymiary klatki 146x72x56 cm są dla Aleksandretty odpowiednie?
( Dodam, że nie znalazłam odpowiedzi namoje pytania)
Z góry dziękuję :D
Jeżeli klatka jest ocynkowana wyjątkowo grubo,aż ten cynk z prętów ocieka,albo wiszą sople cynkowe to ta klatka jest zakonserwowana nieprawidłowo i wtedy może być niebezpieczna dla zwierząt przebywających w niej,ale najczęściej to jest tego cynku tak mało na tych prętach,że i tak klatki ocynkowane rdzewieją (metal cynkuje się przeciw rdzy).Papugi ,jak i inne zwierzęta mogą przebywać w klatkach prawidłowo ocynkowanych.Wymiar klatki może być dla jednego ptaka,lepiej jakby te rozmiary były trzycyfrowe wszystkie,ale jak papuga będzie wypuszczana na pokój to ok.
Pozdrawiam. Artur
Witam.
Dla pojedynczej papugi wystarczyła by klatka:
100 cm długości
50 cm szerokości
80 cm wysokości
?
Po ok tygodniu-półtora jak już przynajmniej minimalnie przywyknęła by do nowego otoczenia miała by do dyspozycji cały pokój...
Dla pojedynczej papugi wystarczyła by klatka:
100 cm długości
50 cm szerokości
80 cm wysokości
?
Po ok tygodniu-półtora jak już przynajmniej minimalnie przywyknęła by do nowego otoczenia miała by do dyspozycji cały pokój...
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Taka klatka jest bardzo dobra.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
Nawet bym nie czekał z wypuszczaniem aż zacznie mi jeść z ręki czy nie wiadomo co... tylko jak przywyknie do nowego miejsca to już była by puszczana.. a z czasem pewnie udało by się zorganizować coś większego.
- Wiktor_1995
- Ptaki które hoduję: Nimfy
http://hodowlapapug.pl/?co=shop&act=show&id=512
Czy uważacie, że ta klatka nadaje się dla jednej Aleksandretty obrożnej?
Czy uważacie, że ta klatka nadaje się dla jednej Aleksandretty obrożnej?
Pozdrawiam Serdecznie, Wiktor
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Taka klatka nie nadaje się dla aleksandrett, papuga zdemoluje pojemniki na jedzenie, które i tak są za małe dla ptaka. Poszukaj klatek tu http://www.zdrowyzwierzak.pl/pol_m_Klat ... w-100.html , możesz nawet wybierać z klatek dla gryzoni.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455