metal(?)
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: aleksandretta większa
metal(?)
Nie wiem, czy umieszczam temat w dobrym dziale- mam nadzieję, że tak, jeśli ni, to proszę o przeniesienie. A teraz do rzeczy- jak ma się metal do dzioba papug? Wiem, że u ludzi wpływa negatywnie, bo ściera szkliwo. Czy ma to ajkieś odniesienie do papug? Mój Alex uwielbia się bawić przejściówką od słuchawek oraz łyżeczkami... potrafi spędzić cały dzień próbując to rozwalić, a tu nic, ani śladu ;)
czekam na odpowiedź
Dziękuję
czekam na odpowiedź
Dziękuję
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Każdy metal będzie w jakimś stopniu szkodliwy dla żywego organizmu , jednak wtedy nie było by najzwyklejszych wolier czy klatek. Najlepiej zrobić wszystko z ''kwasówki'' ona się nie utlenia. Jedyny jej mankament to cena , jest bardzo droga.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
-
- Ptaki które hoduję: Żako,amazonki, aleksandretty, konury, barabandy, nimfy.
Napewno jest szkodliwy dla człowieka i dla zwierząt w tym papug, ale nie popadajmy w paranoje.Nie ma rozwiązań idealnych.Jedne są mniej a inne więcej nieudane w tym przypadku szkodliwe.Geneza pytania jest słuszna aby wybrać mniejsze zło ale kierujmy sie też troszke własnym rozumem który mamy bardziej rozwiniety niż zwierzęta.
- bartuś
- Ptaki które hoduję: żako kongijskie
Witam, mam inne pytanie odnośnie metalowych klatek.Właśnie czyszczę mojej aleksie klatkę i zauważyłem, że pojawia się coraz więcej szarych, matowych plam na prętach klatki, których nie można domyć. Na razie klatkę i wyposażenie myłem tylko gorącą lub ciepłą wodą, nie jestem zwolennikiem stosowania chemii. Ale napiszcie mi czy są jakieś sposoby czy specjalne środki lub po mojemu " knify", które pozwolą zmyć takie plamy i utrzymać połysk na prętach, oczywiście żeby jednocześnie nie wpływały źle na zdrowie mojej papużki.
- sqrczybyk
- Ptaki które hoduję: Żako Kongijskie, Kakadu żółtolica
- Kontakt:
Mam klatkę,dość sporą... zdjęcia na garnku. Chciałem ją odświeżyć,by ładnie miały
To ta klatka http://allegro.pl/woliera-176cm-wielka- ... 96314.html

To ta klatka http://allegro.pl/woliera-176cm-wielka- ... 96314.html