autor: sqrczybyk » pn kwie 11, 2011 16:10
Zdecydowanie się nie zgadzam :)
zamknięcie drzwiczek od poidełek jest wykonane perfekcyjnie na bardzo mocnej sprężynie,a dodatkowo po zamknięciu ich przekręcamy kółeczko i nie ma mowy o otwarciu drzwiczek -nawet przeze mnie z zewnątrz - zamknięcie góry jest jeszcze lepiej wykonane,gdyż trzeba podważyć,następnie pociągnąć i dopiero przekręcić aby otworzyć górny taras...
główne drzwi są z zamkiem obracanym z dodatkowym zabezpieczeniem u góry.
Posiadam taką klatkę i proszę mi uwierzyć,że za te pieniążki jest perfekcyjnie wykonana i nie wiem czy istnieje papuga która ma taką siłę w dziobie by przekręcić lub odkręcić zamek w w/w klatce zwłaszcza od środka,gdzie miłośnik ptasiorków musi użyć dość dużej siły by otworzyć owe drzwiczki przy zamkniętych zamkach od zewnątrz.
A co do poidełek... to mam zamontowane dodatkowe w środku,lecz aby umyć je potrzeba włożyć rękę do wewnątrz,co dyskomfortuje naszego pupilka,zwłaszcza gdy jest młody i nie oswojony.
Jeszcze jedno.. cała klatka pokryta jest super preparatem,z którego łatwo się zmywa odchody,czy inne nieczystości, nie utlenia się nic przy zetknięciu z owocami,czy warzywami.
Wiem,że cena tych klatek jest powalająca,lecz jeżeli zdecydowany jestem na nowego członka rodziny-i to na długie lata- to niech się czyje komfortowo...
a cena klatek OMEGA I,II,III, no i IV jest przystępna???
Moim zdaniem to jest dopiero zdzierstwo :) tyle pieniążków za tak nieprzemyślany projekt tych klatek... dookoła brud, niedostępne miejsca w środku-utrudnione przy myciu, standardowy wygląd ( niepowalający z nóg) itd. mógłbym wymieniać w nieskończoność...
Liczmy się z tym,że głównie kierujemy się pojemnością portfela ,bo takie czasy :) Pzdr.