Zakup papugi Żako
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
- Kontakt:
Zakup papugi Żako
Również znam Tomka, duża hodowla aktualnie posiada 7 par żako z tego co ostatnio z nim rozmawiałem bodajże 4 dni temu to młodych żako nie ma. W województwie Lubuskim ciężko o hodowców żako, ew wójt z Siedliska Pan Dariusz może mieć żakulce 

-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Obrożna
Witam
Dzwoniłem wczoraj do Tomka i właśnie mi mówił że nie ma ale mam być w kontakcie :)
A nikt nie zna pana Przemka P. z Opola to jest jego strona http://www.papugi.pytlik.com.pl/
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Krzysztof
Dzwoniłem wczoraj do Tomka i właśnie mi mówił że nie ma ale mam być w kontakcie :)
A nikt nie zna pana Przemka P. z Opola to jest jego strona http://www.papugi.pytlik.com.pl/
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Krzysztof
-
Zastanawiałem się nad lorą czytałem i przeglądałem fotki jest ładna ale je wole żako.
Ja nie mam 15 lat mam bardzo dużo wolnego czasu jestem młodym rencisto nie pracuje.
Bardzo proszę o pomoc w kupnie zdrowego żaczka :) a u mnie będzie miał naprawdę dobrze.
Pozdrawiam
Ja nie mam 15 lat mam bardzo dużo wolnego czasu jestem młodym rencisto nie pracuje.
Bardzo proszę o pomoc w kupnie zdrowego żaczka :) a u mnie będzie miał naprawdę dobrze.
Pozdrawiam
- El.
- Ptaki które hoduję: Rozelle białolice, faliste, Świergotki Seledynowe, Nimfy, gołąbki diamentowe
To, że teraz chcesz, wiadomo tkzw: zauroczenie, ale po paru miesiącach, twoje zauroczenie może się przerodzić w nienawiść. Masz racje Żaczki to piękne ptaki, ale mają bardzo ciężki charakterek, i dziobek też nie mały. Mam nadzieje, że skoro tak pochopnie decydujesz się na taką papugę twoja wiedza jest bardzo duża, i nie wzorujesz się doświadczeniami z filmów z youtube. Ja osobiście wolałbym amazonkę.
Pozdrawiam :)
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
- El.
- Ptaki które hoduję: Rozelle białolice, faliste, Świergotki Seledynowe, Nimfy, gołąbki diamentowe
I tak jak wcześnie wspominał Adrian1, Żaczki może mieć także Pan Dariusz S, wójt z Siedliska :)
-
A może jakiś numer telefonu poproszę bo w necie nie mogę za bardzo znalezć.
Znalazłem jeszcze Janusz .s Z Krakowa Hodowla Papug” i mam namiar na Rafała W. z Śieradza i on ma 6-cio miesięczne bo dzwoniłem.
Znalazłem jeszcze Janusz .s Z Krakowa Hodowla Papug” i mam namiar na Rafała W. z Śieradza i on ma 6-cio miesięczne bo dzwoniłem.
- LUKA
- Ptaki które hoduję: Patagonki Aleksandrety Rozelle Królewskie Barnardy i inne...
- Kontakt:
Jeśli chcesz dobre i zadbane żako to jedz do hodowli i zobacz w jakich warunkach są trzymane i rozmnażane i od hodowcy który jest obeznany w temacie. A nie zaczyna hodować papug i od razu się rzuca na gatunki tak wymagające jak ary czy żako a wszyscy wiemy jakie sa pobudki takich pseudo hodowców.
W wolnych chwilach zapraszam na www.CentrumEgzotyki.pl
- El.
Dokładnie tak jak mówi LUKA, nie ma co się śpieszyć wszystkie decyzję muszą być przemyślane, zwierzę to nie zabawka, Więc lepiej pojechać zobaczyć jak to wszystko wygląda u "porządnych" hodowców.
- misia458
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Rudosterki
- Kontakt:
krzysztofB, poczytaj temat: viewtopic.php?f=79&t=2198 może da Ci do myślenia.
-
misia458 pisze:krzysztofB, poczytaj temat: viewtopic.php?f=79&t=2198 może da Ci do myślenia.
Poczytałem i już wiem żeby omijać tego pana z daleka a zarazem troche się przestraszyłem i teraz boje się kupna :( No chyba że przy waszej pomocy
LUKA pisze:Jeśli chcesz dobre i zadbane żako to jedz do hodowli i zobacz w jakich warunkach są trzymane i rozmnażane i od hodowcy który jest obeznany w temacie. A nie zaczyna hodować papug i od razu się rzuca na gatunki tak wymagające jak ary czy żako a wszyscy wiemy jakie sa pobudki takich pseudo hodowców.
Chętnie bym tak zrobił jak piszesz ale jest jeden może dwa problemy :(
Pierwszy to taki ze każdy hodowca jest oddalony od mojego miejsca zamieszkania minimum 400 kilometrów :( i jak miał bym odwiedzać kilka hodowli to koszty dojazdów wyszły by spore.
Drugi problem to ze jestem chory i muszę często przyjmować leki :( dlatego jestem na rencie inwalidzkiej :(
Dla tego pisze na forum o pomoc co do zakupu żaczka i polecenia mi dobrego hodowcy
Pozdrawiam
-
- Ptaki które hoduję: duże papugi
- Kontakt:
Hahahahahahaha Adrian :) jaka ja jestem przewidywalna nieprawdaż :D
I żeby nie było że rynku zbytu szukam , to odesłałam kolegę do Wojtka pod Bydgoszczą, Niestety obecnie ma tak jak ja samiczki na jajkach.
Po prostu to się nie zmienia , ja nikomu nie będe polecała żako :) Pytanie co zrobię jak moim zachce się rozmnażać .... intensywnie się karmią :(
Jak się pozbyć młodych papug z gatunku, którego się nie poleca.... ? :(
I żeby nie było że rynku zbytu szukam , to odesłałam kolegę do Wojtka pod Bydgoszczą, Niestety obecnie ma tak jak ja samiczki na jajkach.
Po prostu to się nie zmienia , ja nikomu nie będe polecała żako :) Pytanie co zrobię jak moim zachce się rozmnażać .... intensywnie się karmią :(
Jak się pozbyć młodych papug z gatunku, którego się nie poleca.... ? :(
-
Będzie Lora :) mam nadzieje że już za kilka tygodni :)
-
- Ptaki które hoduję: chęć zakupu żako
witam wszystkich proszę o pomoc wybraniu hodowcy papugi żako czytam wszystkie posty i każdy narzeka na kogoś czy jest jakiś uczciwy hodowca co nie sprzeda mi przyjaciela chorego ?
czy w dzisiejszych czasach wszyscy nastawiają się na tylko zysk
proszę o podanie jakiegoś namiaru na dobrego hodowce szukam coś w okolicach województwa mazowieckiego bo mieszkam w warszawie, znalazłem sklep w warszawie na ul czerniakowskiej 149 ale jak zacząłem czytać forum to mieli chora papugę i teraz już nie wiem czy kopic od nich papuszke
proszę o w miarę możliwości pilna odp :)
czy w dzisiejszych czasach wszyscy nastawiają się na tylko zysk

proszę o podanie jakiegoś namiaru na dobrego hodowce szukam coś w okolicach województwa mazowieckiego bo mieszkam w warszawie, znalazłem sklep w warszawie na ul czerniakowskiej 149 ale jak zacząłem czytać forum to mieli chora papugę i teraz już nie wiem czy kopic od nich papuszke
proszę o w miarę możliwości pilna odp :)
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
babelandrzej, czytając tematy dotyczące zakupu ptaków zapewne spostrzegłes że w sklepach raczej nie kupuje sie takich ptaków.Powiem brutalnie w sklepie to mozesz kupić sobie pokarm lub co najwyżej falistą bo jak padnie to nie utopisz dużej kasy.
Kupując ptaka w sklepie to nie masz żadnej pewności co do informacji na temat ptaka (pochodzenie,wiek,warunki życia,itd. itp) sklep jest po to by sprzedać i zarobić jak największą kasę aby się utrzymać na rynku.
Najlepiej szukaj ptaka wśród hodowców. W Warszawie masz Marka Żyłkowskiego(mogę go polecić z czystym sumieniem) hoduje ary,żako,amazonki,kakadu.Troche dalej Częstochowa masz hodowlę Justyny B.(użytkownik naszego forum)
Nikt ci nie sprzeda np.żako za 500 czy 700 zł swoje za ptaka musisz dac i nie patrz na to w kontekście zysku bo nie masz zielonego pojęcia ile zachodu,pieniędzy ,zdrowia kosztuje hodowcę uzyskanie odchowu wśród dużych(i nie tylko) gatunków papug.
Kupując ptaka w sklepie to nie masz żadnej pewności co do informacji na temat ptaka (pochodzenie,wiek,warunki życia,itd. itp) sklep jest po to by sprzedać i zarobić jak największą kasę aby się utrzymać na rynku.
Najlepiej szukaj ptaka wśród hodowców. W Warszawie masz Marka Żyłkowskiego(mogę go polecić z czystym sumieniem) hoduje ary,żako,amazonki,kakadu.Troche dalej Częstochowa masz hodowlę Justyny B.(użytkownik naszego forum)
babelandrzej pisze:czy w dzisiejszych czasach wszyscy nastawiają się na tylko zysk
Nikt ci nie sprzeda np.żako za 500 czy 700 zł swoje za ptaka musisz dac i nie patrz na to w kontekście zysku bo nie masz zielonego pojęcia ile zachodu,pieniędzy ,zdrowia kosztuje hodowcę uzyskanie odchowu wśród dużych(i nie tylko) gatunków papug.
-
- Ptaki które hoduję: chęć zakupu żako
witam ale ja nie żądam od hodowcy żeby odał mi go za darmo jestem zapłacić normalna cenę tylko chodziło mi o to ze :
gdzie czytam posty to ptaki nie są badane i pytanie brzmiało inaczej nie chce być nie grzeczny :)
czytaj z zrozumieniem :)
witam ale ja nie żądam od hodowcy żeby odał mi go za darmo jestem zapłacić normalna cenę tylko chodziło mi o to ze :
gdzie czytam posty to ptaki nie są badane i pytanie brzmiało inaczej nie chce być nie grzeczny :)
czytaj z zrozumieniem :)