Zakup papugi Żako

(-Takie właśnie Forum jest duzo lepsze niż niejedna fachowa literatura z którą powinie każdy zapoznac sie przed zakupem papugi oraz systematycznie po zakupie -co umozliwi dużo lepsze warunki życia naszej żako-)

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Adrian1
Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
Kontakt:

Zakup papugi Żako

Post autor: Adrian1 » śr lut 19, 2014 11:36

Również znam Tomka, duża hodowla aktualnie posiada 7 par żako z tego co ostatnio z nim rozmawiałem bodajże 4 dni temu to młodych żako nie ma. W województwie Lubuskim ciężko o hodowców żako, ew wójt z Siedliska Pan Dariusz może mieć żakulce ;)

krzysztofB
Ptaki które hoduję: Aleksandretta Obrożna

Post autor: krzysztofB » śr lut 19, 2014 17:41

Witam
Dzwoniłem wczoraj do Tomka i właśnie mi mówił że nie ma ale mam być w kontakcie :)
A nikt nie zna pana Przemka P. z Opola to jest jego strona http://www.papugi.pytlik.com.pl/
Dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Krzysztof

pysia34
Ptaki które hoduję: duże papugi
Kontakt:

Post autor: pysia34 » śr lut 19, 2014 17:59

Ostatnio widziałam jego żako i było wyraźnie niedożywione.6-cio tygodniowe żako karmił dwa razy dziennie to zdecydowanie za mało. Było chude jak diabli :(
Pomyśl o lorze nie o żako :)

krzysztofB

Post autor: krzysztofB » pt lut 21, 2014 18:29

Zastanawiałem się nad lorą czytałem i przeglądałem fotki jest ładna ale je wole żako.
Ja nie mam 15 lat mam bardzo dużo wolnego czasu jestem młodym rencisto nie pracuje.
Bardzo proszę o pomoc w kupnie zdrowego żaczka :) a u mnie będzie miał naprawdę dobrze.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
El.
Ptaki które hoduję: Rozelle białolice, faliste, Świergotki Seledynowe, Nimfy, gołąbki diamentowe

Post autor: El. » pt lut 21, 2014 19:41

To, że teraz chcesz, wiadomo tkzw: zauroczenie, ale po paru miesiącach, twoje zauroczenie może się przerodzić w nienawiść. Masz racje Żaczki to piękne ptaki, ale mają bardzo ciężki charakterek, i dziobek też nie mały. Mam nadzieje, że skoro tak pochopnie decydujesz się na taką papugę twoja wiedza jest bardzo duża, i nie wzorujesz się doświadczeniami z filmów z youtube. Ja osobiście wolałbym amazonkę.
Pozdrawiam :)
Im bar­dziej poz­naję ludzi, tym bar­dziej kocham zwierzęta.

Awatar użytkownika
El.
Ptaki które hoduję: Rozelle białolice, faliste, Świergotki Seledynowe, Nimfy, gołąbki diamentowe

Post autor: El. » pt lut 21, 2014 19:44

I tak jak wcześnie wspominał Adrian1, Żaczki może mieć także Pan Dariusz S, wójt z Siedliska :)

krzysztofB

Post autor: krzysztofB » pt lut 21, 2014 20:17

A może jakiś numer telefonu poproszę bo w necie nie mogę za bardzo znalezć.
Znalazłem jeszcze Janusz .s Z Krakowa Hodowla Papug” i mam namiar na Rafała W. z Śieradza i on ma 6-cio miesięczne bo dzwoniłem.

Awatar użytkownika
El.

Post autor: El. » pt lut 21, 2014 20:32

krzysztofB, 683883218 zobacz czy ten będzie działał!

Adrian1
Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » pt lut 21, 2014 20:44

Zako powinni miec w Kościanie, zobacz tez w Granowie Pan Leszek S. polecam.

Awatar użytkownika
LUKA
Ptaki które hoduję: Patagonki Aleksandrety Rozelle Królewskie Barnardy i inne...
Kontakt:

Post autor: LUKA » pt lut 21, 2014 21:28

Jeśli chcesz dobre i zadbane żako to jedz do hodowli i zobacz w jakich warunkach są trzymane i rozmnażane i od hodowcy który jest obeznany w temacie. A nie zaczyna hodować papug i od razu się rzuca na gatunki tak wymagające jak ary czy żako a wszyscy wiemy jakie sa pobudki takich pseudo hodowców.
W wolnych chwilach zapraszam na www.CentrumEgzotyki.pl

Awatar użytkownika
El.

Post autor: El. » pt lut 21, 2014 22:07

Dokładnie tak jak mówi LUKA, nie ma co się śpieszyć wszystkie decyzję muszą być przemyślane, zwierzę to nie zabawka, Więc lepiej pojechać zobaczyć jak to wszystko wygląda u "porządnych" hodowców.
Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
misia458
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: Rudosterki
Kontakt:

Post autor: misia458 » sob lut 22, 2014 00:35

krzysztofB, poczytaj temat: viewtopic.php?f=79&t=2198 może da Ci do myślenia.
Kochać zwierzęta to nie znaczy "być śmiesznym"

http://www.garnek.pl/anet00

krzysztofB

Post autor: krzysztofB » sob lut 22, 2014 12:45

misia458 pisze:krzysztofB, poczytaj temat: viewtopic.php?f=79&t=2198 może da Ci do myślenia.

Poczytałem i już wiem żeby omijać tego pana z daleka a zarazem troche się przestraszyłem i teraz boje się kupna :( No chyba że przy waszej pomocy
LUKA pisze:Jeśli chcesz dobre i zadbane żako to jedz do hodowli i zobacz w jakich warunkach są trzymane i rozmnażane i od hodowcy który jest obeznany w temacie. A nie zaczyna hodować papug i od razu się rzuca na gatunki tak wymagające jak ary czy żako a wszyscy wiemy jakie sa pobudki takich pseudo hodowców.

Chętnie bym tak zrobił jak piszesz ale jest jeden może dwa problemy :(
Pierwszy to taki ze każdy hodowca jest oddalony od mojego miejsca zamieszkania minimum 400 kilometrów :( i jak miał bym odwiedzać kilka hodowli to koszty dojazdów wyszły by spore.
Drugi problem to ze jestem chory i muszę często przyjmować leki :( dlatego jestem na rencie inwalidzkiej :(
Dla tego pisze na forum o pomoc co do zakupu żaczka i polecenia mi dobrego hodowcy
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
sqrczybyk
Ptaki które hoduję: Żako Kongijskie, Kakadu żółtolica
Kontakt:

Post autor: sqrczybyk » sob lut 22, 2014 23:42

:-) jestem bardzo zadowolony z ptaków od Gretel,polecam bez zastanowienia

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

pysia34
Ptaki które hoduję: duże papugi
Kontakt:

Post autor: pysia34 » wt lut 25, 2014 08:23

Hahahahahahaha Adrian :) jaka ja jestem przewidywalna nieprawdaż :D
I żeby nie było że rynku zbytu szukam , to odesłałam kolegę do Wojtka pod Bydgoszczą, Niestety obecnie ma tak jak ja samiczki na jajkach.
Po prostu to się nie zmienia , ja nikomu nie będe polecała żako :) Pytanie co zrobię jak moim zachce się rozmnażać .... intensywnie się karmią :(
Jak się pozbyć młodych papug z gatunku, którego się nie poleca.... ? :(

krzysztofB

Post autor: krzysztofB » wt lut 25, 2014 08:49

Będzie Lora :) mam nadzieje że już za kilka tygodni :)

zatra
Ptaki które hoduję: papugi, drobna egzotyka
Kontakt:

Post autor: zatra » wt lut 25, 2014 18:43

Jak nie ma Wojtek wolnych, to ja mam młode samce Lory ale mają dopiero dwa miesiące, toteż trzeba by jeszcze trochę poczekać.
http://www.swiatpapug.pl

Pozdrawiam
Rysiek

babelandrzej
Ptaki które hoduję: chęć zakupu żako

Post autor: babelandrzej » ndz mar 16, 2014 10:34

witam wszystkich proszę o pomoc wybraniu hodowcy papugi żako czytam wszystkie posty i każdy narzeka na kogoś czy jest jakiś uczciwy hodowca co nie sprzeda mi przyjaciela chorego ?
czy w dzisiejszych czasach wszyscy nastawiają się na tylko zysk ??
proszę o podanie jakiegoś namiaru na dobrego hodowce szukam coś w okolicach województwa mazowieckiego bo mieszkam w warszawie, znalazłem sklep w warszawie na ul czerniakowskiej 149 ale jak zacząłem czytać forum to mieli chora papugę i teraz już nie wiem czy kopic od nich papuszke
proszę o w miarę możliwości pilna odp :)

Awatar użytkownika
coco39
Ptaki które hoduję: papugi
Kontakt:

Post autor: coco39 » ndz mar 16, 2014 10:52

babelandrzej, czytając tematy dotyczące zakupu ptaków zapewne spostrzegłes że w sklepach raczej nie kupuje sie takich ptaków.Powiem brutalnie w sklepie to mozesz kupić sobie pokarm lub co najwyżej falistą bo jak padnie to nie utopisz dużej kasy.
Kupując ptaka w sklepie to nie masz żadnej pewności co do informacji na temat ptaka (pochodzenie,wiek,warunki życia,itd. itp) sklep jest po to by sprzedać i zarobić jak największą kasę aby się utrzymać na rynku.

Najlepiej szukaj ptaka wśród hodowców. W Warszawie masz Marka Żyłkowskiego(mogę go polecić z czystym sumieniem) hoduje ary,żako,amazonki,kakadu.Troche dalej Częstochowa masz hodowlę Justyny B.(użytkownik naszego forum)

babelandrzej pisze:czy w dzisiejszych czasach wszyscy nastawiają się na tylko zysk

Nikt ci nie sprzeda np.żako za 500 czy 700 zł swoje za ptaka musisz dac i nie patrz na to w kontekście zysku bo nie masz zielonego pojęcia ile zachodu,pieniędzy ,zdrowia kosztuje hodowcę uzyskanie odchowu wśród dużych(i nie tylko) gatunków papug.
Pozdrawiam
ArekP
http://arek-papugi.eu/

babelandrzej
Ptaki które hoduję: chęć zakupu żako

Post autor: babelandrzej » ndz mar 16, 2014 10:59

Nikt ci nie sprzeda np.żako za 500 czy 700 zł swoje za ptaka musisz dac i nie patrz na to w kontekście zysku bo nie masz zielonego pojęcia ile zachodu,pieniędzy ,zdrowia kosztuje hodowcę uzyskanie odchowu wśród dużych(i nie tylko) gatunków papug.
witam ale ja nie żądam od hodowcy żeby odał mi go za darmo jestem zapłacić normalna cenę tylko chodziło mi o to ze :
gdzie czytam posty to ptaki nie są badane i pytanie brzmiało inaczej nie chce być nie grzeczny :)
czytaj z zrozumieniem :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Zakup transport- oswajanie i socjalizacja żako-”