Zakup papugi Żako

(-Takie właśnie Forum jest duzo lepsze niż niejedna fachowa literatura z którą powinie każdy zapoznac sie przed zakupem papugi oraz systematycznie po zakupie -co umozliwi dużo lepsze warunki życia naszej żako-)

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
coco39
Ptaki które hoduję: papugi
Kontakt:

Zakup papugi Żako

Post autor: coco39 » ndz mar 16, 2014 11:10

Czytam ze zrozumieniem piszesz czy wszyscy nastawiają się na zysk
nie wymieniasz tutaj tylko sklepów.Po drugie dałem ci 2 namiary na uczciwych hodowców a jeśli chodzi o badania to jesli zażądasz ich to zapewne zostaną zrobione -oczywiście koszt badań zapewne ci zostanie doliczony do ptaka
Pozdrawiam
ArekP
http://arek-papugi.eu/

Awatar użytkownika
coco39
Kontakt:

Post autor: coco39 » ndz mar 16, 2014 11:41

Justyna B. - http://www.hodowlapapug.pl/?co=hodowla
Do Marka Żyłkowskiego niestety nie mam popytaj na forum może ktoś ma.Jeśli nie podzwoń po hodowcach w Warszawie lub poszukaj w spisie hodowców w związku zrzeszającym hodowców w Warszawie zapewne znajdziesz
Pozdrawiam
ArekP

babelandrzej
Ptaki które hoduję: chęć zakupu żako

Post autor: babelandrzej » pn mar 17, 2014 12:14

witam czy może ktoś mi powiedzieć coś bliżej o tym hodowcy z Bydgoszczy ,jestem zainteresowany zakupem żako od nie go , czy zna ktoś opinie o nim ???
P. i P. B
Bydgoszcz.
Z uwagi na ochronę danych osobowych adres został wykasowany a nazwy hodowcy skrócone.
Admin

alex112
Ptaki które hoduję: nimfy

Post autor: alex112 » pn mar 17, 2014 16:28

Witaj.
Właśnie ja mam żako od Pawła z Bydgoszczy. Papugę kupiłem 5 miesięcznego, ręcznie karmionego(choć w to nie wierzę), bez żadnych badań np. DNA czy tam jeszcze, uwierzyłem Mu na słowo że papuga jest samcem. A Żakuś(tak ma na imię) tak jak pisałem wcześniej, możesz poczytać(viewtopic.php?f=116&t=4914&view=unread#unread), potrafi dotkliwie, bez powodu ugryżć(mimo to ze opiekuje się nim już 3,5roku). A teraz muszę zrobić mu badanie DNA, bo zamierzam dokupić mu partnerkę, ale na pewno tym razem z badaniem DNA.
Radziłbym kupić papugę ze badaniami(DNA, PBFD i APV).

Pozdrawiam.
Problem z zachowaniem Żako.

pysia34
Ptaki które hoduję: duże papugi
Kontakt:

Post autor: pysia34 » pn mar 17, 2014 17:18

To nie musi być akurat wina hodowcy...takie zachowanie żaczka to raczej normalka. Dlatego przestrzegam przed żako bo zwyczajnie takie chimeryczne są :( A potem szuka się dziury w całym :(

babelandrzej

Post autor: babelandrzej » pn mar 17, 2014 20:42

alex112 pisze:Witaj.
Właśnie ja mam żako od Pawła z Bydgoszczy. Papugę kupiłem 5 miesięcznego, ręcznie karmionego(choć w to nie wierzę), bez żadnych badań np. DNA czy tam jeszcze, uwierzyłem Mu na słowo że papuga jest samcem. A Żakuś(tak ma na imię) tak jak pisałem wcześniej, możesz poczytać(viewtopic.php?f=116&t=4914&view=unread#unread), potrafi dotkliwie, bez powodu ugryżć(mimo to ze opiekuje się nim już 3,5roku). A teraz muszę zrobić mu badanie DNA, bo zamierzam dokupić mu partnerkę, ale na pewno tym razem z badaniem DNA.
Radziłbym kupić papugę ze badaniami(DNA, PBFD i APV).

Pozdrawiam.

witam dla tego poprosiłem żeby zrobił badania ze nie interesuje mnie koszt ważne żeby papużka była zdrowa :)
mam jeszcze jedno pytanie jakie powinien odebrać od hodowcy dokumenty bardzo proszę o szczegółowe wytłumaczenie mi

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » wt mar 18, 2014 03:45

babelandrzej, o wymogach rejestracji jest dużo opisane viewforum.php?f=138 - zachęcam do poczytania.
Tu viewtopic.php?f=138&t=1134&view=unread#unread masz opisane co i jak.
Nie powielajmy tematów.

babelandrzej

Post autor: babelandrzej » wt mar 18, 2014 14:31

witam czy zna ktoś moze jeszcze takiego hodowce ???
Dominik I. koło Krakowa
a to jest jego strona :
http://parkpapug.pl/
proszę o jak najwięcej informacji

GoldAngelo
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche

Post autor: GoldAngelo » wt mar 18, 2014 20:13

babelandrzej, cytat na temat dominika:

Osobiście nie kupowałem papug od Dominika, ale jest on polecanym hodowcą :-) Masz cytat na jego temat:
Pietrek pisze:Dominik Indyka
Wczoraj odebraliśmy żaczkównę. Trzymiesięczna gówniara :) . Napiszę kilka słów na chłodno. Ptak w doskonałej kondycji, jak na swój wiek bardzo sprawny fizycznie, Upierzenie nienaganne. Po dwóch i pół godzinach podróży całkowita akceptacja nowego "pałacyku" . Czterdziestominutowy popis akrobatyczny, mający na celu zapewne zrzucenie stresu i trochę motywacji zwiadowczej, zapewne. W kontakcie z nową rodziną jak na razie szału nie ma, raczej drobne powarkiwanie i puszenie się- ale... to dopiero kilka godzin. Po co ten wstęp? No właśnie- kilka słow o polecanej hodowli:
1. CZYSTO!!!!
2. Profesjonalnie, z wiedzą, PASJĄ, co jest ważne
3. Dobra obserwacja nabywcy, co umożliwia w razie potrzeby niedopuszczenie, by ptak nie trafił w niepowołane ręce.
4. Znakomity kontakt przez całe trzy miesiące.
5. Zierzak, jak już na wstępie napisałem przygotowany do nowego bytu.
6. PBFD, Polyoma, Pacheco ujemne, co świadczy o dobrze prowadzonej hodowli ( dobór par rozrodowych, kwarantanny i cała logistyka).
My jesteśmy zadowoleni.

Polecani Hodowcy Papug: http://www.aleksandretta.pl/forum/viewtopic.php?t=3276

Na forum nick Dominika to dominik0611
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.

babelandrzej

Post autor: babelandrzej » śr mar 19, 2014 09:23

czemu piszesz ze byś osobiście nie kupował ??
możesz coś jaśniej powiedzieć ??

Awatar użytkownika
coco39
Kontakt:

Post autor: coco39 » śr mar 19, 2014 13:47

babelandrzej pisze:czemu piszesz ze byś osobiście nie kupował

GoldAngelo, nie pisze ci że by osobiście nie kupował od tego hodowcy lecz że on osobiście żadnego ptaka nie kupił jeszcze od tego hodowcy co nie znaczy że nie kupi.
Cosik źle przeczytałeś
Pozdrawiam
ArekP

GoldAngelo
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche

Post autor: GoldAngelo » śr mar 19, 2014 14:21

Dokładnie, tak jak Arek Ci napisał. Co do kupienia to tak dla jasności-chętnie to zrobię jak będę szukał czegoś co Dominik u Siebie będzie miał.
Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Zakup transport- oswajanie i socjalizacja żako-”