Takie Forum na który teraz się znajdujecie jest miejscem gdzie można się prawie wszystkiego dowiedzieć o zakupie ,karmieniu, pielęgnacji i samej hodowli papug-!!
Musimy sobie zdać z sprawę z tego że papuga żako w naszym domu to nie tylko przyjemność i radość, ale również a przede wszystkim obowiązek-!!!!
Często ludzie dzwoniąc do mnie pytają się, żebym im doradził jaką mają sobie kupić papugę-???
Ja im podpowiadam i pytam się zarazem ?? po co wam papuga w waszym domu-to zły wybór, i proponuje inne zwierzę mało problemowe - [ na przykład patyczaka ] -
Część z tych osób jest oburzona a druga część pochwala to że sprowadziłem ich na ziemię
i wiele osób odstępuje od zakupu żako czy jakiejkolwiek papugi.-)
Wydawać wam się może że to jest śmieszne co im mówię ale osobiście jestem zadowolony z tego że rozmawiając z nimi odciąłem ich od takiego zakupu. I sprawia mi radość bardziej niż znalezienie kupca, bo jestem przekonania że każdy ptak znajdzie odpowiednią osobą a i osoba czeka na danego ptaka-więc nic nie ucieknie od zobowiązań
Papugi żako są inteligentne i bardzo wrażliwe więc czas który możemy przeznaczyć na inne przyjemniejsze cele- musimy poświecić naszej papudze
Więc jeszcze raz dla wszystkich kupujących

JacekW